Δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά τα μηνύματα που έχει αφήσει η πρώτη εβδομάδα της εορταστικής περιόδου (ξεκίνησε στις 12 Δεκεμβρίου) για τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστα Ζαφειρόπουλο η κίνηση σε αυτές τις πρώτες ημέρες της εορταστικής περιόδου ήταν μάλλον υποτονική και ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε μέχρι ώρας στις προσδοκίες των εμπόρων και της τοπικής αγοράς.

«Σίγουρα οι μέρες αυτές έδειξαν ότι δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά τα πράγματα για τη συνέχεια της εορταστικής περιόδου. Περιμένουμε ότι από την επόμενη εβδομάδα που είναι να μπουν τα δώρα των Χριστουγέννων ή των επιπλέον επιδομάτων, αλλά και όποιες συντάξεις δεν έχουν δοθεί, θα υπάρξει μία τόνωση της κίνησης».

Σύμφωνα με τα μέλη του εμπορικού συλλόγου της πόλης ο κόσμος θα πρέπει να στραφεί για τα ψώνια του στις τοπικές επιχειρήσεις και να τις στηρίξει αφού υπάρχουν αρκετά καλές τιμές στις βιτρίνες και ευκαιρίες που μπορεί να αξιοποιήσει.

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος θα δώσει επιπλέον κίνητρα στον κόσμο για να προχωρήσει σε αγορές από τα τοπικά καταστήματα της Πάτρας και να πάει να κάνει από εκεί τα γιορτινά του ψώνια, προχωρώντας σε κλήρωση λαχνών.

Με κάθε αγορά έτσι πάνω από 10 ευρώ σε τοπικό μαγαζί της Πάτρας ο πελάτης θα μπει σε κλήρωση όπου θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει προσφορές ύψους έως και 3.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν για αγορές σε καταστήματα της πόλης. Λεπτομέρειες επί του ζητήματος αναμένεται να γνωστοποιηθούν σε σχετική ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι φέτος ένεκα των καταστάσεων που υπάρχουν και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι να γίνουν οι γιορτές, ο Εμπορικός Σύλλογος δεν θα προχωρήσει τελικά στην διοργάνωση events (συναυλιών, happenings κτλ) που θα μπορούσαν να τονώσουν την κίνηση ή τουλάχιστον να φτιάξουν κάπως την ατμόσφαιρα στην αγορά.

Άλλωστε, οι σχετικές συζητήσεις που είχε με διαφόρους φορείς και καλλιτέχνες για αυτόν τον σκοπό δεν είχαν αποτέλεσμα.