Με θετικό πρόσημο συνεχίζεται η δράση της 6ης ΥΠΕ των καταδρομικών εμβολιασμών, μέσω της Κινητής Εμβολιαστικής Μονάδας της.

Περισσότεροι από 500 εμβολιασμοί έχουν ήδη γίνει σε χωριά της Αχαΐας, ενώ πλήρης ήταν και η κάλυψη της εμβολιαστικής διαδικασίας στον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο της Πάτρας, όπου  το πρωί της Τετάρτης με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ, η Κινητή Μονάδα εμβολίασε 35 Ρομά, αριθμός που εκτιμήθηκε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός.

"Έχουμε πει πολλές φορές ότι θα πάμε παντού προκειμένου να εμβολιάσουμε και τον τελευταίο πολίτη. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συγκεκριμένη δράση μας, την οποία στηρίζουν απόλυτα στην περιφέρεια και αυτό το βλέπουμε, τόσο από τη μεγάλη προσέλευση των πολιτών, όσο και από τις τοπικές αρχές που ζητούν να ενισχυθεί η δράση. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να καλύψουμε πλήρως τις ανάγκες. Για το λόγο αυτό, οι καταδρομικοί εμβολιασμοί της μονάδας της 6ης ΥΠΕ, θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές, αλλά θα επαναληφθούν και εκεί που έχουμε ήδη κάνει, όπως μας το ζητάει η τοπική κοινωνία", δήλωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης με αφορμή τον εμβολιασμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο.

Η πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ συνεχίζεται, προκειμένου να ενισχυθεί το τοίχος ανοσίας κατά του νέου κορονοιού, ενώ για την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
- Δάφνη Καλαβρύτων (κατά τις ώρες 9:30 με 11:00), Πάος Καλαβρύτων (κατά τις ώρες 11:15 με 12:15) και Τριπόταμα Καλαβρύτων (κατά τις ώρες 12:30 με 13:30)

Οι συμμετέχοντες στην εμβολιαστική διαδικασία του καταδρομικού εμβολιασμού χρειάζεται να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα. Δύνανται να υποβληθούν είτε στην α΄δόση, είτε τη β΄δόση ή ακόμη και την αναμνηστική (γ’) δόση του εμβολίου. Η εμβολιαστική κάλυψη γίνεται μόνο με εμβόλιο της PFIZER.