Σημαντική αύξηση στην προσέλευση κόσμου στα γραφεία τους έχουν οι συμβολαιογράφοι το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της δωρεάν γονικής παροχής μέχρι το τέλος του έτους που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού, έχει κάνει αρκετούς από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν να μεταβιβάσουν το σπίτι τους ή μέρος της περιουσίας τους στα παιδιά τους, να τρέχουν για να προλάβουν.

Η διευκόλυνση αυτή που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ισχύει μέχρι το τέλος του έτους και παύει από το 2022 και μετά, γεγονός που αναμένεται να βάλει ένα ακόμα φράγμα για τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Το ύψος των γονικών παροχών εξαρτάται από την αξία του ακινήτου, όμως η αξία του ακινήτου από το νέο έτος πρόκειται να πάρει και αυτή την ανιούσα και έτσι τούτο αποτελεί ένα επιπλέον λόγο για τους γονείς για να ξεμπερδεύουν με την όλη διαδικασία.

Ωστόσο, η διαδικασία, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και οι συμβολαιογράφοι δεν είναι και τόσο απλή όσο φαίνεται.

Χρειάζονται μια σειρά από χαρτιά που έχουν να κάνουν με συμβόλαια, με σχέδια πολιτικών μηχανικών, με σχέδια για εγκαταστάσεις του ακινήτου τα οποία θα πρέπει να επαναεπικυρωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περίπτωση που έχουν λήξει.

Για αυτό και σύμφωνα με αρκετούς που έχουν ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες από τις αρχές του μήνα δύσκολα θα μπορέσουν να προλάβουν έως στο τέλος του έτους για να τα έχουν όλα έτοιμα και να μπορέσουν να μεταβιβάσουν το ακίνητο στα παιδιά τους χωρίς να πληρώσουν γονικές παροχές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ένωση ιδιοκτητών ακινήτων Αχαΐας έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε παράταση της προθεσμίας, έτσι ώστε να έχει αυτή η διευκόλυνση ένα ουσιαστικό αντίκρισμα.