Παράπονα έχουν ορισμένες περιοχές του ιστορικού κέντρου της Πάτρας και κυρίως οι καταστηματάρχες τους, από τη στιγμή που μέσα από τα φώτα και τον όλο διάκοσμο, ευελπιστούσαν να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα που θα βοηθήσει στην τόνωση της εμπορικής κίνησης για τις μέρες των γιορτών.

Το μεγαλύτερο παράπονο το έχουν και αυτή τη χρονιά οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της πλατείας Όλγας. Πρόκειται για μία περιοχή που τα προηγούμενα χρόνια πριν από την πανδημία οι καταστηματάρχες τους είχαν φτάσει στο σημείο να στολίζουν μόνοι τους το κομμάτι που τους αναλογεί στην Ρήγα Φεραίου.

Φέτος ήλπιζαν ότι με τον διάκοσμο που είχαν ακούσει ότι θα μπει στην πλατεία τους, θα άλλαζαν κάπως τα πράγματα, θα υπήρχαν περισσότερα φώτα και μια ανάλογη ατμόσφαιρα για τις γιορτές, ξεφεύγοντας έτσι έστω και για λίγο από την γενικότερη υποβάθμιση της κεντρικής αυτής πλατείας της Πάτρας.

Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν έχει γίνει. Τουλάχιστον μέχρι ώρας. Η πλατεία παραμένει σκοτεινή τις βραδινές ώρες, τα φώτα είναι ελάχιστα και η όλη περιοχή δείχνει να είναι μακριά από το κλίμα των γιορτών ή τουλάχιστον από την ατμόσφαιρα που υπάρχει στην πλατεία Γεωργίου ή στην Τριών Συμμάχων.

Η πλατεία Όλγας έτσι παραμένει και στις γιορτές κάπως παραμελημένη, εξακολουθώντας να αποτελεί τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες στέκι τοξικομανών για παράνομες συναλλαγές ουσιών, δίπλα από την παιδική χαρά και ένα είδος «κάστρου» για τους γνωστούς – αγνώστους που συχνάζουν εκεί που προκαλούν κατά καιρούς διάφορες φθορές.

Βέβαια για να τα λέμε όλα δεν είναι η μοναδική περιοχή του κέντρου που έχει παράπονα από τον γιορτινό φωτισμό των κεντρικών δρόμων κυρίως, με αρκετούς καταστηματάρχες, αλλά και κατοίκους να λένε ότι τα φώτα είναι ελάχιστα και ότι η ατμόσφαιρα, αν εξαιρέσεις την πλατεία Γεωργίου δεν θυμίζει πολλά από γιορτές.