Μεγαλώνει η κρίση στα περίπτερα και σε έναν κλάδο που κάποτε ήταν ανθηρός.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά τρία ακόμα περίπτερα στην Πάτρα έβαλαν λουκέτο μέσα στο προηγούμενο δίμηνο, μεγαλώνοντας έτσι τον αριθμό των περιπτέρων που σταμάτησαν την λειτουργία τους τα τελευταία δέκα χρόνια.

Πρόκειται για τρία περίπτερα που βρίσκονταν στο κέντρο και στο παράκεντρο της Πάτρας, στην περιοχή της Έλληνος Στρατιώτη, στην Αγίου Διονυσίου και ένα ακόμα στην Τριών Συμμάχων.

Ο λόγος που αποφάσισαν να κλείσουν είναι ότι πολύ απλά δεν έβγαιναν και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την λειτουργία τους αφού η πτώση του τζίρου τους από την εποχή της πανδημίας και μετά έπεσε ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών του κλάδου η πτώση του τζίρου κατά τη διάρκεια της καραντίνας, της πρώτης, αλλά και της δεύτερης έπεσε σε ένα ποσοστό του 70%.

Από το ποσοστό αυτό μετά το lockdown είναι ζήτημα αν επανήλθε στο μπάτζετ των περιπτέρων το 30%. Η ύφεση της δουλειάς τους συνεχίστηκε και μετά την επιστροφή στην κανονικότητα.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι από τα 300 περίπτερα που υπήρχαν στην Πάτρα πριν από την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης έχουν απομείνει πλέον λιγότερα από 100.

Κρατούνται κάπως τα εκτός κέντρου

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών που βρίσκονται σε μη κομβικά σημεία έχουν ήδη κλείσει από τα χρόνια πριν από την πανδημία.

Έχουν απομείνει αυτά στις πλατείες κυρίως. Όμως εκείνα που εμφανίζουν μεγαλύτερους τζίρους και μικρότερες ζημιές είναι μάλλον τα περιφερειακά, παρά τα κεντρικά.

Όπως λένε οι άνθρωποι του κλάδου ο κόσμος έχει σταματήσει να αγοράζει εφημερίδες και περιοδικά, έχει μειωθεί σημαντικά η πώληση των τσιγάρων αφού οι περισσότεροι έχουν στραφεί στο ηλεκτρονικό τσιγάρο και έτσι τα μόνα είδη που έχουν κάποια πέραση ακόμα είναι τα ψιλικά, ζαχαρωτά, οι μπύρες και τα αναψυκτικά και αυτά όμως με λιγότερη κίνηση συγκριτικά με παλιότερα.