Με την πραγματοποίηση μιας ακόμα παρέμβασης, συνεχίστηκαν την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου οι δράσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού, οι οποίες είναι ενταγμένες στην ενότητα των φετινών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. 

Στο πλαίσιο της ενότητας, τοποθετήθηκε στον προθάλαμο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, μία διαδραστική κατασκευή,  μέσα στην οποία τόσο τα παιδιά όσο και οι συνοδοί τους, μπορούν να βάζουν το πρόσωπό τους και να φωτογραφίζονται, αποτελώντας μέρος της σύνθεσης που είναι μία Χριστουγεννιάτικη Χιονόμπαλα.

Σκοπός της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι να δώσει μία νότα αισιοδοξίας σε συνανθρώπους μας που και την περίοδο των εορτών αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Στην τοποθέτηση της «Χιονόμπαλας», η οποία κατασκευάστηκε από το εικαστικό εργαστήρι και βασίστηκε σε μία ιδέα του εικαστικού Αλέξανδρου Μπακατσέλου, το παρών έδωσε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και η Διοικητική Διευθύντρια του Καραμανδανείου Κωνσταντίνα Σιάμου, η οποία ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Οργανισμό και για τη φετινή του παρέμβαση στο χώρο του Νοσοκομείου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της δράσης  διαμόρφωσης των Χριστουγεννιάτικων αστικών διαδρομών ολοκληρώθηκε  η τοποθέτηση σε στάσεις των αστικών λεωφορείων, έργων τέχνης, τα οποία έχουν αναπαραχθεί και ανήκουν στη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης, δίνοντας μία εορταστική διάσταση κατά την καθημερινή μετακίνηση των δημοτών.

Χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι στην πλατεία Γεωργίου

Την Κυριακή 19 και την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των καθηγητών του (Ζωγράφων και Κεραμιστών), Γκαναέλ Μπρεσούτ, Βασιλικής Στάμου, Παναγιώτη Φερεντίνου, Διονύση Παντελή, Κλεοπάτρας Κουλουμπή, Χρύσας Αγάθου, Σπύρου Μεθενίτη, Τότας Κοντόγεωργα και Δώρας Μόρφη, το εικαστικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού  θα πραγματοποιήσει στο «σπιτάκι» του που βρίσκεται στις Χριστουγεννιάτικες κατασκευές στην πλατεία Γεωργίου, εικαστικό εργαστήρι.