Κοντά στις 6.000 οικογένειες μοιράστηκαν τα τρόφιμα που διένειμε ο Κοινωνικός Οργανισμός μέσα από το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ στο οποίο έχει ενταχθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μόνο στην Πάτρα τα τρόφιμα αυτά που απέστειλε το αρμόδιο υπουργείο αφορούσαν έναν τόσο μεγάλο αριθμό οικογενειών που σε επίπεδο ατόμων ίσως να ξεπερνάει ακόμα και τις 12.000.

Πρόκειται για το πρόγραμμα στο οποίο εντάσσονται οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, αυτών δηλαδή που έχουν έναν ιδιαίτερα χαμηλό εισόδημα και ζουν κάτω από συνθήκες μεσαίας ή ακόμα και ακραίας φτώχειας.

Εκτός αυτών υπάρχουν ασφαλώς και οι οικογένειες εκείνες που δεν έχουν καθόλου εισόδημα και παίρνουν το ανώτερο ποσό που μπορεί να δώσει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Η προθεσμία παραλαβής των τροφίμων έληξε την Τρίτη στις 14 Δεκεμβρίου. 

Οι 6.000 οικογένειες της Πάτρας μοιράστηκαν κρέας, τυρί, φρούτα και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης που ασφαλώς δεν τους φτάνουν όχι μόνο για να κάνουν γιορτές, αλλά ούτε για να περάσουν τον μήνα τους από τη στιγμή που δεν έχουν άλλο εισόδημα και ζουν από τα χρήματα του ΚΕΑ. Το νούμερο από μόνο του δείχνει το επίπεδο της φτώχειας που ταλανίζει την Πάτρα. 

780 οικογένειες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Όμως μαζί με αυτό θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τον αριθμό των 780 οικογενειών που είναι να πάρουν τρόφιμα και αυτές τις γιορτές μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Η διανομή για αυτόν τον σκοπό αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των 780 περίπου οικογενειών που θα πάρουν τρόφιμα από τον Δήμο για να περάσουν τις γιορτές τους αντιστοιχεί σε πάνω από 3.000 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του Κοινωνικού Οργανισμού. «Υπάρχει μία μικρή αύξηση των οικογενειών που θα λάβουν φέτος τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η αύξηση αυτή παρατηρείται κάθε χρόνο σχεδόν και δείχνει ότι τα πράγματα για την κοινωνία και τις λαϊκές οικογένειες της Πάτρας αντί να καλυτερεύουν χειροτερεύουν χρόνο με το χρόνο, εξαιτίας των καταστάσεων, αλλά και των πολιτικών που εφαρμόζονται» τονίζει πάνω στο όλο θέμα ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρος Τουλγαρίδης.