Συστατικά

Για την ζύμη:

4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2 μεγάλα αβγά

Για το μείγμα κανέλας:

2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας κανέλα
1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, σε ένα μπολ ανακατεύεις δύο φλιτζάνια αλεύρι με την ζάχαρη, την μαγιά και το αλάτι.
Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνεις το νερό με το γάλα και πέντε κουταλιές βούτυρο. Προσθέτεις το μείγμα αλευριού, τα αβγά και όσο από το υπόλοιπο αλεύρι χωρέσει, ώστε να δημιουργήσει μια μαλακή ζύμη.
Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, πλάθεις το μείγμα για περίπου οκτώ λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη. Καλύπτεις με μια στεγνή πετσέτα πάνω στην αλευρωμένη επιφάνεια και αφήνεις την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Μοιράζεις το ζυμάρι σε 32 κομμάτια και πλάθεις το καθένα σε μπάλα. Λιώνεις το υπόλοιπο βούτυρο και βουτάς τις μπάλες σε αυτό.
Σε ένα μπολ, ανακατεύεις την κανέλα με την λευκή και μαύρη ζάχαρη και πασπαλίζεις με το 1/3 του μείγματος μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.
Από πάνω, τοποθετείς τις μισές ζυμαρένιες μπάλες και τις πασπαλίζεις με άλλο 1/3 του μείγματος κανέλας.
Τέλος, τοποθετείς τις υπόλοιπες μπάλες ζυμαριού και από πάνω την υπόλοιπη κανέλα. Καλύπτεις με την πετσέτα και το αφήνεις να φουσκώσει σε θερμό μέρος για 40 λεπτά.
Ψήνεις στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά, καλύπτεις με αλουμινόχαρτο την φόρμα και ψήνεις για άλλα 10 λεπτά.
Αφήνεις το κέικ να σταθεί για 10 λεπτά και το αναποδογυρίζεις σε μια πιατέλα.
Μπορείς να περιχύσεις με έτοιμο γλάσο τυριού.

Πηγή: tlife.gr