Συστατικά

500 γρ. φετουτσίνι
6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
3 μικρά κεφάλια από κουνουπίδι
6 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ. του γλυκού πιπέρι
1 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, καθαρίζεις και κόβεις πολύ προσεκτικά το κουνουπίδι και τα μανιτάρια.
Σε μία κατσαρόλα, αδειάζεις τέσσερα φλιτζάνια ζωμό λαχανικών και το αφήνεις να πάρει μία γερή βράση. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, προσθέτεις το καθαρισμένο κουνουπίδι. Αφήνεις να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει ή για 15-20 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, λιώνεις τη μαργαρίνη και σοτάρεις το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά.
Παράλληλα, βράζεις τα ζυμαρικά, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς το κουνουπίδι με δύο φλιτζάνια ζωμό λαχανικών. Προσθέτεις σταδιακά το αλάτι, το πιπέρι, το σοταρισμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο και χτυπάς μέχρι να σχηματιστεί ένας πουρές όχι τόσο παχύρρευστος.
Μεταφέρεις τον πουρέ σε ένα τηγάνι με κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια. Σιγοβράζεις και ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σχηματιστεί η σάλτσα σου.
Προσθέτεις τα μακαρόνια, ανακατεύεις και μοιράζεις σε 4 πιάτα.

Πηγή: tlife.gr