Συστατικά

1/2 κιλό κιμάς, μοσχαρίσιος
3 φλιτζάνια νερό
1 αβγό
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. της σούπας μαϊντανός
4 κουτ. της σούπας ρύζι γλασέ
Ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Για το αυγολέμονο:

2 αβγά
Χυμός ενός λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, αφήνεις τον κιμά από το πρωί να ξεπαγώσει.
Σε ένα μπολ, προσθέτεις τον κιμά, το ρύζι, το κιμά και το σκόρδο. Φοράς τα γαντάκια σου και ανακατεύεις. Προσθέτεις το αβγό, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αρχίζεις το πλάσιμο.
Παράλληλα, ζεσταίνεις νερό σε μία κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνεις τα γιουβαρλάκια σου και τα αφήνεις να βράσουν με κλειστό καπάκι για περίπου 35 λεπτά.
Σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ, χτυπάς τα αβγά μαζί με το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν ένα.
Μόλις τα γιουβαρλάκια ετοιμάσουν, με μία κουτάλα παίρνεις λίγο λίγο από το ζουμί και ανακατεύεις διαρκώς με ένα πιρούνι, προκειμένου να μην βράσει το αβγό.
Συνεχίζεις ανακατεύοντας και ρίχνοντας 2-3 κουταλιές ακόμα και γυρνάς το μείγμα στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις με ένα καπάκι και σιγοβράζεις για μερικά λεπτά ακόμη.
Σερβίρεις σε πιάτα όσο είναι ζεστά.

Πηγή: tlife.gr