«Το παιδί σου έχει έναν άγγελο στο κεφάλι του. Σε έξι μήνες θα έχει νικήσει τον καρκίνο και θα μπορεί να κάνει τρίτο παιδί», μας έλεγε ο ψευτογιατρός.

Με αυτά τα λόγια και με μία σειρά από ιστορίες για σπάνια βότανα του Αγίου Όρους και για νερό με ψήγματα πλατίνας από την Αμερική που θα «τσιμέντωνε» τον καρκίνο, οι γονείς μίας 35χρονης καρκινοπαθούς κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι πείστηκαν από τον κατηγορούμενο ως «ψευτογιατρό» να εμπιστευτούν τις «θεραπείες» του.
Η μητέρα της άτυχης γυναίκας ξεκίνησε να εξιστορεί στο δικαστήριο τον αγώνα που έδινε η κόρη της, η Γιαννούλα, ενάντια στον καρκίνο, πριν εμφανιστεί στο δρόμο της ο Dr Kontos.

«Η κόρη μου διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2013. Έκανε μαστεκτομή το ίδιο έτος με αποκατάσταση και έκανε και 4 χημειοθεραπείες. Έκτοτε κάναμε μια σειρά εξετάσεων όποτε έπρεπε. Το 2015 διαγνώστηκε σε μια από τις εξετάσεις ένα αιμαγγείωμα μια σειρά από χημειοθεραπείες, τις οποίες έκανε. Μετά σε επανεξέταση βρέθηκε ότι υπάρχει κάτι κροταφιαίο και χειρουργήθηκε. Το μόρφωμα αυτό μας είπε ο χειρουργός πως ήταν νέκρωμα. Δεν είχε πυρήνα, αλλά για την καλή έκβαση της κοπέλας μας σύστησε θεραπεία, την οποία και κάναμε. Στις αρχές του Ιανουαρίου 2017 έπρεπε να κάνει τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις. Βρίσκουμε ψήγματα στους πνεύμονες. Της είπε ο γιατρός ότι θα μπούμε στη διαδικασία χημειοθεραπείας. Από τότε η Γιαννούλα το συζήτησε με τον άνδρα της και περίμενε τη σειρά της να κάνει τη δεύτερη χημειοθεραπεία. Της κούρεψε ο άντρας της τα μακριά της μαλλιά που είχαν ξαναβγεί. Είναι επίπονο να βλέπεις τα μαλλιά σου να βουλώνουν το σιφόνι. Ήταν ένα άγαλμα η Γιαννούλα», περιέγραψε η μητέρα της.
Ο ψευτογιατρός της είπε ότι είχε βοηθήσει τον Εφραίμ του Αγίου Όρους

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, εμφανώς φορτισμένη, τον Ιανουάριο του 2017 η κόρη της γνώρισε τον 48χρονο κατηγορούμενο μέσω του πνευματικού της στην εκκλησία. Της είπε ότι είχε βοηθήσει τον Εφραίμ του Αγίου Όρους που είχε πέτρα στα νεφρά. Εκείνη πείστηκε και αποφάσισε να εμπιστευτεί τις θεραπείες του και να σταματήσει τις χημειοθεραπείες.
Ο Dr Kontos είχε πείσει την ασθενή ότι ήταν «επίλεκτη», κατάθεσε η μάρτυρας. Της παρουσιάστηκε ως γιατρός που δεν αναλάμβανε κοινούς θνητούς. «Η Γιαννούλα μας ανακοίνωσε ότι γνώρισε κάποιον στην εκκλησία και της πρότεινε έναν γιατρό και δεν κοιτάζει ανθρώπους κοινούς, αλλά ανθρώπους με θρησκευτικό ήθος. Διάλεξαν λέει τη Γιαννούλα. Ο πνευματικός της και ο Κοντοσταθης διάλεξαν το θύμα τους. Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ως χειρουργός ογκολόγος ερευνητής στην Ελβετία. Του έδωσε όλες τις εξετάσεις της. Μας είπε ότι θα τον συναντούσε στο «Μητέρα». Ήταν ενήλικη, 35 χρόνων, δεν ήταν ανήλικο να το κρατήσω από το χέρι. Πήγε με τον άντρα της. Μας είπε ότι τον συνάντησαν και πως ήθελε να γνωρίσει την οικογένεια της. Τον Μάρτιο ήρθε και στο σπίτι μας».

Στη συνάντηση στο σπίτι της οικογένειας, η μάρτυρας κατέθεσε ότι ο Dr Kontos τους εμφάνισε μία μαγνητική εγκεφάλου της κόρης της και τους είπε πως έχει έναν φύλακα-άγγελο να την προστατεύει. «Μου λέει, «έλα να δεις τι παιδί έχεις!». Είχε έναν υπολογιστή ανοιχτό. Βλέπω έναν εγκέφαλο, ένα κρανίο. Μου επέδειξε ένα σημείο που έκανε σαν σταυρουδάκι και μου λέει «το παιδί σου έχει έναν άγγελο στο κεφάλι του». Και ήταν σαν να κούνησε τα φτερά του. Αυτό θέλαμε δούμε; Μπορεί. Μας ρώτησε αν είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε το παιδί μας. Είχε δικαίωμα να περάσει έλαια από Ελβετία στο Βατικανό ως ερευνητής. Τα έλαια αυτά γινόντουσαν από βότανα που μάζευαν καλόγεροι από το Άγιο Όρος και γινόταν η επεξεργασία στην Ελβετία. Μας είπε ότι σε 6 μήνες θα είχε τελειώσει και η Γιαννούλα θα μπορούσε να κάνει 3ο παιδί», είπε φανερά συγκινημένη η μητέρα.
Η ασθενής όχι μόνο δεν καλυτέρευε, αλλά είχε αποστεωθεί

Η ασθενής όχι μόνο δεν καλυτέρευε, αλλά είχε αποστεωθεί και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. «Τα πόδια της φούσκωσαν και έγιναν σαν μπουκάλες πετρογκάζ. Τον παίρναμε τηλέφωνο και μας έλεγε «όχι νοσοκομείο, θα κολλήσει λοίμωξη, δεν έχει ανοσοποιητικό». Συνέχιζε να παίρνει αυτά που τις έδινε και είχε συνεχώς διάρροιες. Μας έλεγε ότι έπρεπε να τις έχει για να μην εγκλωβιστεί το μικρόβιο. Είχε φτάσει 30 κιλά. Αποστεώθηκε. Την έκανα μπάνιο στην καρέκλα. Δεν μπορούσε να κινηθεί. Έβαλε τα κλάματα και μου έλεγε «τι πρέπει να κάνω για να ξεπληρώσω αυτά που μου κανείς». Το σώμα της είχε βγάλει φολίδες και μας πήρε 3.000 ευρώ για αλοιφές από την Ισπανία», είπε η μάρτυρας και συνέχισε: «αυτός ήρθε και στο νοσοκομείο 10 Ιουλίου 2017 και μας είπε ότι εξοικονόμησε μια ένεση αρτεμισίνης από την ομογένεια. Ήρθε λίγες ώρες πριν πεθαίνει το παιδί μου για να μας πει ότι βρήκε ένεση. Δεν τον καταλάβαμε ότι δεν ήταν γιατρός. Νομίζαμε ότι το παιδί μας από τους ηλεκτρολύτες επειδή δεν έπαιρνε υγρά και έχανε, έπαθε ανακοπή. Το χαρτί του θανάτου της έγραφε ολικό καρκίνο. Εγώ δεν το δέχτηκα. Πίστεψα ότι ο καρκίνος είχε λήξει με την αρτεμισίνη. Μας είχε βάλει να φέρουμε νερό με ψήγματα πλατίνας από την Αμερική, στείλαμε 5.000 δολάρια. Συνολικά του δώσαμε 60.000 ευρώ κυρίως σε μετρητά. Τα είχαμε στο σπίτι, ήταν και τα capital controls τότε».
Mου έδωσαν από τον ψευτογιατρό ένα σεντόνι με κόκκαλα

Ο Dr Kontos είχε πάει στο μνημόσυνο της 35χρονης, όμως δεν πλησίασε τη μητέρα της. Οι γονείς της πίστεψαν ότι το παιδί τους τους το πήρε ο Θεός, ώσπου πληροφορήθηκαν τη σύλληψη του 48χρονου από την τηλεόραση: «Και ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι στην τηλεόραση βλέπουμε τον Κοντό, που εξαπάτησε χιλιάδες κόσμου. Ξεκίνησε η δεύτερη εκταφή της. Την ίδια περίοδο έγινε και η κανονική εκταφή της. Μου έδωσαν από τον Κόντο ένα σεντόνι με κόκκαλα» είπε ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της.
Δώσαμε συνολικά 60.000 ευρώ

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο πατέρας της 35χρονης, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του: «Δώσαμε συνολικά 60.000 ευρώ. 8.000 ευρώ ήταν για τα βότανα διότι μου είπε ότι «πρέπει να δώσουμε κάτι και στους μοναχούς του Αγίου Όρους που τα μαζεύουν». Μας ζήτησε 4.000 ευρώ για νερό που θα έφερνε από την Αμερική σε δοχεία των 5 γαλονιών. Αυτά τα νερά από την Αμερική είχαν ψήγματα χρυσού και πλατίνας και όταν θα τα έπινε η κόρη μου, θα τσιμέντωναν τα καρκινικά κύτταρα και έτσι θα τελείωνε εκεί η θεραπεία. Μας έδωσε 87 σελίδες διατροφή με παντζάρια, σκόρδα, μαϊντανό, αμύγδαλο και κρέας βουβαλίσιο….» είπε ο μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.