Πάνω από πέντε άστεγοι, σύμφωνα με μαρτυρίες Πατρινών, βρίσκονται αυτές τις μέρες στους δρόμους του κέντρου της Πάτρας, μη έχοντας μια στέγη για να κοιμηθούν και ενώ η βροχή και το κρύο που επικρατεί, θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους.
Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες των συνδημοτών δύο άστεγοι κοιμούνται κάθε βράδυ σχεδόν στην οδό Ερμού, έξω από την παλιά κλινική και του νυν ιδιωτικού κολλεγίου, απέναντι δηλαδή από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.
Οι δυο άστεγοι αυτοί φέρονται να αντιμετωπίζουν προβλήματα αλκοολισμού. Αλκοολισμό αντιμετωπίζει και ο άστεγος της οδού Γούναρη που διαμένει εδώ και πάνω από τρεις μήνες στην είσοδο καταστήματος που δεν λειτουργεί.
Πιο κάτω στην Κανακάρη έξω από γνωστού σούπερ μάρκετ, περνούν την νύχτα τους, κοιμώμενες στα παγκάκια (πότε η μία και πότε η άλλη), δύο γυναίκες που και αυτές δεν έχουν στέγη.
Στην πλατεία Πίνδου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κατά διαστήματα τουλάχιστον τρεις άστεγοι που κοιμούνται εκεί. Ένας άστεγος επίσης υπάρχει και στην οδό Βούρβαχη, έχοντας βρει κατάλυμα στην στοά τις νύχτες, φεύγοντας από εκεί τις πρωινές ώρες.
Επίσης, ο ψηλόλιγνος άνδρας εξακολουθεί και κοιμάται στον στοά της οδού Γερμανού, απέναντί από την πλατεία Αγίου Γεωργίου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας που κυκλοφορεί κατά καιρούς γυμνός κοιμάται πότε στην Τριών Ναυάρχων, πότε στα Ψηλαλώνια και πότε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.
Υπάρχουν επίσης τουλάχιστον δύο ακόμα άστεγοι που περιφέρονται στο τρίγωνο Ρήγα Φεραίου – Πλατεία Γεωργίου και Γεροκωστοπούλου.
Δεν υπάρχουν αντίστοιχες δομές για θεραπεία
Άστεγοι Ρομά κυρίως, αλλά και μετανάστες κοιμούνται επίσης στην περιοχή της παραλιακής ζώνης μεταξύ Νότιου Πάρκου και Ιχθυόσκαλας.
Συνολικά οι άστεγοι της Πάτρας που ζουν μόνοι και εγκαταλειμμένοι στους δρόμους εκτιμάται ότι είναι πλέον πάνω από 30 άτομα. Ορισμένους από αυτούς έχουν κατορθώσει οι υπάλληλοι των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και τους έχουν πείσει να πάνε έστω και για λίγες μέρες από τη στιγμή που έχει πέσει η θερμοκρασία στο Δημοτικό Υπνωτήριο.
Όμως οι περισσότεροι δεν πείθονται και προτιμούν τους δρόμους. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν στην Πάτρα αντίστοιχες δομές για άτομα που αντιμετωπίζουν θέματα με το αλκοόλ ή τις ουσίες ή ακόμα και ψυχολογικά προβλήματα για να φιλοξενηθούν εκεί και να υπάρχει μια θεραπευτική πτυχή στην διαμονή τους.