Η έκδοση του θεατρικού έργου «Καλλιτέχνης της πείνας» που έγραψε ο σκηνοθέτης ΤσέζαριςΓκραουζίνιςβασισμένος στη νουβέλα του Φρ. Κάφκα «Ο νηστευτής» παρουσιάζεται την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, στις 8.00 μ.μ. στο θέατρο «Λιθογραφείον».
Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του κύκλου παραστάσεων, ηεκδήλωση θα εστιάσει στο κείμενο του θεατρικού έργου, καθώς και στην εμπειρία από την ανταπόκριση του κοινού στις θεατρικές παραστάσεις που προηγήθηκαν.
Μαζί με τον ΤσέζαριςΓκραουζίνις, θα συζητήσουν ο υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου AnimaLibriΛεωνίδας Πανόπουλος και ο ηθοποιός και σκηνοθέτηςΦάνης Δίπλας.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι εκδόσεις «Το Δόντι», η θεατρική ομάδα «Βιομηχανική» και το «Mosaic//Πολιτισμός και Δημιουργικότητα».
Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, η είσοδος στην εκδήλωση θα πραγματοποιείται με την επίδειξη ισχύοντος πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας.

O ΤσέζαριςΓκραουζίνιςγεννήθηκε στην πόλη Βίλνιους της Λιθουανίας το 1967. Σπούδασε σκηνοθεσία και υποκριτική στην Κρατική Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης GITIS στη Μόσχα και τη Μέθοδο Εκπαίδευσης Ηθοποιών Suzuki στην Suzuki Company ofToga στην Ιαπωνία.
Έχει σκηνοθετήσει έργα της κλασικής και σύγχρονης δραματουργίας σε θεατρικούς οργανισμούς στη Λιθουανία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τις Νήσους Φερόες, την Πολωνία, την Κροατία, τη Σλοβενία, το Μεξικό, την Κύπρο και την Ελλάδα. Πολλές από τις παραστάσεις που σκηνοθέτησε έχουν περιοδεύσει σε διεθνή φεστιβάλ της Ευρώπης και της Ασίας.
Έχει διδάξει υποκριτική και τη Mέθοδο Suzuki στις Ακαδημίες Θεάτρου του Βίλνιους, του Μάλμε, του Ελσίνκι και στις Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του ΔΗΠΕΘΕ. Πάτρας.Διατέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Viirus στο Ελσίνκι και της θεατρικής εταιρείας "cezariogrupė" στη Λιθουανία και διευθυντής σπουδών της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ. Πάτρας.
Στην Ελλάδα σκηνοθέτησε για πρώτη φορά το 2006 το έργο «Δάφνις και Χλόη: ταξίδι αναψυχής» στο θέατρο «Πορεία» και από τότε έχει μια μακρά πορεία με συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το ΔΗΠΕΘΕ. Πάτρας, το Θέατρο του Νέου Κόσμου κ.ά.