Η επόμενη μέρα της καταγραφής των ζημιών για τον δήμο της Δυτικής Αχαΐας είναι αρκετά δύσκολη και αυτό φάνηκε μέσα από το μήνυμα που απέστειλε ο δήμαρχος, Σπύρος Μυλωνάς, καλώντας το κράτος και την πολιτεία να βοηθήσει.

Κοντά στα 100 άτομα από διάφορα χωριά του δήμου έμειναν άστεγα από την κακοκαιρία αφού τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί πλήρως. Ακόμα περισσότερα είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές με την λάσπη να μπαίνει μέσα, καταστρέφοντας συσκευές, έπιπλα και εγκαταστάσεις.

Οι μεγαλύτερες ζημιές σε σπίτια καταγράφονται στο Μετόχι, στα Σαγέικα, στο Λάππα, στο Καλαμάκι, στα Νιφορέικα, στις Αλυκές και στο Γομοστό.

Στις αγροτικές εκτάσεις καθολική καταστροφή έχει υποστεί η περιοχή της Μόβρης. Εκεί ένα μεγάλο μέρος των αγροτικών εκτάσεων έχουν καταστραφεί πλήρως και τα χωράφια βούλιαξαν μέσα στη λάσπη και στο νερό.

Μεγάλες ζημιές υπάρχουν στο δάσος της Στροφυλιάς και στην Καλόγρια, που ένα μεγάλο μέρος του Εθνικού Πάρκου έχει μετατραπεί σε λίμνη και σε άλλα σημεία σε λάσπη από την δυνατή βροχή.

Σε ότι αφορά το ορεινό κομμάτι του δήμου, την περιοχή της Ωλενίας δηλαδή, εκεί υπάρχουν αρκετές ζημιές στους επαρχιακούς δρόμους, με έντονο το φαινόμενο των κατολισθήσεων.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του δήμου η πλήρη καταγραφή των ζημιών θα αργήσει ακόμα για να ολοκληρωθεί όμως οι αποζημιώσεις που θα πρέπει να δώσει το κράτος είναι απαραίτητο να κινούνται σε τρία πεδία:

Στην αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια, σε επιδόματα για τις καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες και σε ένα γερό κονδύλι για την επιδιόρθωση των βλαβών που έχουν γίνει στους δρόμους και στο επαρχιακό δίκτυο του δήμου.