Πάνω από το 60% είναι η πτώση του τζίρου στην εστίαση σε σύγκριση με το διάστημα πριν από την πανδημία, αλλά και την χρονική περίοδο από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα μέτρα προστασίας για τους κλειστούς χώρους.

Οι συνέπειες από το μπλόκο στους ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους ξεκίνησαν να φαίνονται από τότε που άρχισαν τα πρώτα κρύα, ενώ το όλο ζήτημα ήρθε για να δέσει με το μέτρο για τους μεικτούς χώρους και υποχρεωτική επίδειξη rapid τεστ.

Όλα αυτά τα μέτρα και κυρίως το όλο κλίμα που επικρατεί με την πανδημία να βρίσκεται και αυτόν τον χειμώνα στο επίκεντρο, έχουν κόψει ένα σημαντικό μέρος της κίνησης στα μαγαζιά της εστίασης, αλλά και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Τα τελευταία μάλιστα βρίσκονται σε ακόμα πιο δύσκολη θέση αφού η πανδημία παρόλο που δεν υπάρχουν περιορισμοί στο ωράριο ήρθε για να δώσει ένα σοβαρό χτύπημα στην διασκέδαση και στη νύχτα.

Όπως αναφέρουν παράγοντες του κλάδου ο κόσμος που προχωρά σε νυχτερινές εξόδους πλέον είναι ελάχιστος και οι μόνοι που σώζουν την κατάσταση είναι οι νεαρές ηλικίες που στην Πάτρα έχουν να κάνουν κυρίως με τους φοιτητές.

«Δεν υπάρχει στα μαγαζιά ένας πάνω από τριάντα. Όλοι, αν παρατηρήσει κανείς, τους πελάτες ενός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης είναι στην ηλικία των 18 με 30. Οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν εξαφανιστεί» έλεγε χαρακτηριστικά ένας επαγγελματίας της εστίασης που γνωρίζει καλά τη νύχτα.

Το γεγονός αυτό πέρα από την όποια πτώση έχει φέρει στην κίνηση των νυχτερινών καταστημάτων και των μπαρ που στηρίζονταν κυρίως στους ενήλικες, έχει παίξει και έναν αρνητικό ρόλο στον τζίρο τους.


Οι νεαρές ηλικίες κατά παράδοση δεν έχουν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, βγαίνουν με το χαρτζιλίκι του μπαμπά τους και πίνουν ένα ποτό ή γενικότερα δεν ξοδεύουν το κάτι παραπάνω κατά τη διάρκεια της νυχτερινής εξόδου τους.

Όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε σε εορταστική περίοδο, ένα διάστημα που άλλες εποχές τα μαγαζιά του ευρύτερου κλάδου της εστίασης και της αναψυχής πόνταραν σε μια παραπάνω κίνηση.