Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ - Αφρικής, την Κεντρική Ασία και τη μετεκλογική κατάσταση στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακόμη, υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις» θα συζητηθεί το θέμα των Βαρωσίων, καθώς και η κατάσταση στη Λευκορωσία και στην Αιθιοπία. Ειδικά ως προς το πρώτο θέμα, οι συμμετέχοντες υπουργοί θα συζητήσουν σχετικό κείμενο επιλογών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο περιλαμβάνει προτάσεις αντίδρασης της ΕΕ στη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα στα Βαρώσια.

Στο πλαίσιο του ΣΕΥ, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει με τους Ευρωπαίους ομολόγους του σε γεύμα εργασίας με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Τζασίμ Αλ Θάνι (Mohammed bin Abdulrahman Bin Jassim Al-Thani).

Στο περιθώριο του ΣΕΥ ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε (Ann Linde).