Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στο εθνικό πιάτο του Βιετνάμ που φέρει την ονομασία phở (φο) και είναι εικονογραφημένο από την καλλιτέχνιδα Lucia Pham.

Σαν σήμερα, το 2018, η 12η Δεκεμβρίου επιλέχθηκε ως η επίσημη ημέρα για τον εορτασμό του βιετναμέζικου phở, προς τιμήν του αγαπημένου γαστρονομικού θησαυρού και της πολιτιστικής συγχώνευσης που αντιπροσωπεύει. Το εν λόγω φαγητό σερβίρεται ως αρωματική σούπα γεμάτη με αλμυρό ζωμό, μαλακά νουντλς ρυζιού, φρέσκα βότανα και κρέας σε λεπτές φέτες

Από που προέρχεται η λέξη Phở
Μερικοί πιστεύουν ότι το «phở» προέρχεται από τη λέξη «phấn», ένα πιάτο με ζυμαρικά με ρύζι. Οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν μοσχαρίσιο κονσομέ για να φτιάξουν έναν πρώιμο προκάτοχο του phở, δηλαδή μια απλή αλλά πολύ δημοφιλή σούπα με νουντλς που ονομάζεται «xao trau», η οποία αποτελείται από βουβαλίσιο κρέας, μαγειρεμένο σε ζωμό και φιδές ρυζιού.

Παραδοσιακά, το phở (φο) είναι ένα πιάτο για πρωινό που πωλείται σε πάγκους street food, αλλά πλέον έχει γίνει comfort food. Σήμερα, το phở (φο) καταναλώνεται παγκοσμίως σε αμέτρητες παραλλαγές.