Η αγορά και της Πάτρας μπαίνει στην εορταστική περίοδο.

Πέρυσι τέτοια εποχή η αγορά της Πάτρας έμπαινε σε μια πρωτόγνωρη εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, σε συνθήκες λοκντάουν και με μόνη δυνατότητα αγορών, με παραγγελία από τα e-shop των επιχειρήσεων ή από το τηλέφωνο.

Φέτος, η υγειονομική κατάστασης της χώρας είναι χειρότερη, αλλά η αγορά τουλάχιστον λειτουργεί με φυσική πελατεία που μπορεί να μπει στο κατάστημα. Με έλεγχο πιστοποιητικών και rapid test, μεν, αλλά έχει προσαρμοστεί σε αυτή την νέα πραγματικότητα.

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών ανακοίνωσε φέτος το εορταστικό ωράριο που περιλαμβάνει «παραδοσιακά» δύο Κυριακές με ανοικτά καταστήματα όλη την ημέρα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα στις 12 και στις 19 Δεκεμβρίου καθώς και ένα Σάββατο (18/12) με διευρυμένο ωράριο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Η αγορά λοιπόν μπαίνει σε «φουλ» εορταστικούς ρυθμούς, με συνεχές ωράριο λειτουργίας, από την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, περίοδος όπου δίνεται το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και παρατηρείται η μεγαλύτερη κίνηση στα καταστήματα.