Εγείροντας βαθιά ανησυχία, συνεχίζεται το σπιράλ της ενδοοικογενειακής βίας. Ακόμη ένα σπίτι φιλοξένησε ένα αιματοβαμμένο σκηνικό, ακόμη μια πόρτα έκλεισε και πίσω της τελέστηκε μια στυγερή συζυγοκτονία. Η περίπτωση της δολοφονίας της 29χρονης Τζεβριέ Εδινερλί, στην Αλεξανδρούπολη, που κατέληξε ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό από τον 30χρονο σύζυγό της, Καδήρ Ιννάν Ραμαδάνογλου, προκαλεί φρίκη και ανατριχίλα.

Από το περιεχόμενο της δικογραφίας, που φέρνει στο φως το protothema.gr, προκύπτει ότι τα επεισόδια βίας σε βάρος της γυναίκας ήταν συνεχή. Οι γονείς της, μάλιστα, στις καταθέσεις τους πνέουν - δικαίως άλλωστε - μένεα κατά του πρώην γαμπρού τους, καθώς από την πρώτη στιγμή εμφανίζονταν βέβαιοι πως η κόρη τους είχε καταλήξει από τα χτυπήματά του, παρά τους αρχικούς του ισχυρισμούς ότι η 29χρονη έπεσε από τη σκάλα.

«Έτρωγε ξύλο στο γάμο της. Της λέγαμε να μην δέχεται βία. Χτυπήματα με κλωτσιές σε σπλήνα και πρόσωπο με κλωτσιές ειδαν οι γιατροί. Την ειχε ξαναδείρει και είπε ότι χτύπησε στα ντουλάπια της κουζίνας», αποκαλύπτει στην κατάθεσή του ο πατέρας της Τζεβριέ, καταδεικνύοντας τον κλιμακούμενο βαθμό αγριότητας που την ταλάνιζε καθημερινά.

Ο σπαραγμός του πατέρα της 29χρονης δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε λίγα λόγια. «Η κόρη μου είχε ένα ακόμη προγραμματισμένο, τέταρτο στη σειρά χειρουργείο. Ο γιατρός με ενημέρωσε ότι η κατάστασή της είναι κρίσιμη και δεν ήξερε αν θα αντέξει. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν. Δεν άντεξε και πέθανε. Όπως ενημερώθηκα από την ιατροδικαστική εξέταση, τα χτυπήματα που είχε η κόρη μου δεν οφείλονταν σε πτώση από σκάλα», τα λόγια του πατέρα μέσα στη δικογραφία της υπόθεσης.

«Αποκλειστικά υπεύθυνος για τον θάνατο της κόρης μου είναι ο άντρας της. Αυτός την χτύπησε και τελικά πέθανε. Επιθυμώ την ποινική του δίωξη για τον θάνατο της κόρης μου», προσθέτει ο πατέρας της γυναίκας εκφράζοντας αβάσταχτο πόνο.

Συγκλονίζει όταν μιλά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το τρομακτικό περιστατικό, μπροστά στα μάτια τριών παιδιών: «Θέλω να προσθέσω ότι παρόντα στο περιστατικό ξυλοδαρμού ήταν τα τρία ανήλικα παιδιά της κόρης μου καθώς και ο πατέρας του άντρα της. Και αυτό το ξέρω γιατί νοσούσαν όλοι από κορωνοϊό και ήταν σε καραντίνα στο σπίτι».

«Δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει τον θάνατό της. Ο φερόμενος ως δράστης θα απολογηθεί τη Δευτέρα. Δεν έχει σκοπό να αποκρύψει τίποτε. Θα πει μόνο την αλήθεια» δηλώνει η Βασιλική Μαρινάκη, συνήγορος του 30χρονου, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι αποκαλύψεις

Σύμφωνα με συγγενή της κοπέλας, ο 30χρονος έκανε συστηματικά χρήση ναρκωτικών ουσιών, ήταν ιδιαίτερα ευέξαπτος και χτυπούσε πολλές φορές την γυναίκα του. Προσπαθούσε να την αποκόψει από την οικογένειά της, ακόμη και από την ίδια της την μητέρα, προκειμένου να μην μάθουν όσα άσχημα συνέβαιναν εντός της συζυγικής τους εστίας. Ωστόσο κάποια πράγματα ήταν πολύ δύσκολο να κρυφτούν, για παράδειγμα, οι μελανιές σε όλο το σώμα της από τα βάναυσα χτυπήματά του.

«Είναι ανεξήγητο ακόμη και για μας τους στενούς συγγενείς γιατί η Τζεβριέ συνέχιζε να μένει μαζί του και να υπομένει μια αληθινή κόλαση στην καθημερινότητά της. Ο Καδήρ την χτυπούσε ακόμη και μπροστά στα παιδιά της» λέει η συγγενής της Τζεβριέ.

Ο 30χρονος συζυγοκτόνος απαγόρευε στην άτυχη γυναίκα να έχει την οποιαδήποτε επαφή και με τους φίλους της. Της είχε απαγορεύσει να έχει κινητό τηλέφωνο και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος παλαιότερα είχε εργαστεί για ένα χρονικό διάστημα, περίπου δυο μηνών, στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το χρονικό της τραγικής υπόθεσης

Ο θάνατος της 29χρονης αποτελεί την 16η δολοφονία γυναίκας στην χώρα το 2021. Η 29χρονη υποβλήθηκε σε τέσσερα χειρουργεία, ενώ λόγω του ότι εντοπίστηκε θετική και στον κορωνοϊό νοσηλευόταν στη ΜΕΘ κορωνοϊού.

Το βράδυ της Πέμπτης άφησε την τελευταία της πνοή. Για τα αίτια του θανάτου, αλλά και του τραυματισμού της θα διενεργηθεί νεκροψία νεκροτομή. Το πρωί της Παρασκευής η δικηγόρος του κατηγορούμενου επικοινώνησε με το ΑΤ Αλεξανδρούπολης και ενημέρωσε ότι ο 30χρονος βρίσκεται στο γραφείο της και θέλει να παραδοθεί στις Αρχές. Οι αστυνομικοί απάντησαν ότι δεν έχουν ακόμα ένταλμα από τον Εισαγγελέα και πως θα τους ενημερώσουν μόλις το πάρουν στα χέρια τους. Στη συνέχεια, ο 30χρονος μαζί με τη δικηγόρο του, προσήλθαν αυτοβούλως στο ΑΤ για να ακολουθήσει η σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας ήταν εκείνος που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ όταν διαπίστωσε πως δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Το ασθενοφόρο τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στη σπλήνα της. Την ίδια στιγμή, οι γονείς της πήγαν στην αστυνομία και κατήγγειλαν ότι ενδεχομένως η κόρη τους έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της.

Σημειώνεται ότι η 29χρονη είπε στους τραυματιοφορείς, όταν εκείνοι την ρώτησαν πώς χτύπησε, ότι έπεσε από τις σκάλες και μάλιστα δεν ήθελε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η αστυνομία, μετά την καταγγελία των γονέων της γυναίκας διέταξε να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση, όπου και διαπιστώθηκε ότι όντως φέρει χτυπήματα από ξυλοδαρμό.

Ο δράστης κλήθηκε να προσέλθει στο ΑΤ Αλεξανδρούπολης μετά από μήνυση που του υποβλήθηκε, προκειμένου να καταθέσει για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.