Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ώρα 18:00 ο κος Ρόδης Παπαρώδης Ιατρός ενδοκρινολόγος, Επισκέπτης Καθηγητής Ενδοκρινολογίας University of Toledo, OHIO, ΗΠΑ, θα αναπτύξει το θέμα: Αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης μετά τον καρκίνο μαστού.

Το σεμινάριο θα γίνει στην διαδικτυακή πλατφόρμα ΖΟΟΜ.
Δηλώστε εδώ τη συμμετοχή σας: bit.ly/3D2lcMd

Σας περιμένουμε στο επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τις γυναίκες που έχουν νοσήσει με καρκίνο μαστού όπως είναι η οστεοπόρωση. Σε πολλές περιπτώσεις ο ορμονοεξαρτώμενος καρκίνος μαστού ή αυτός που εμφανίζεται σε μεταμμηνοπαυσιακές ασθενείς απαιτούν την χορήγηση θεραπευτικής αγωγής που έχει ως συνέπεια της αποστέρηση του οργανισμού από τα οιστρογόνα με αποτέλεσμα να προκαλείται οστεοπόρωση. Εκτός από τις μετεμμηνοπαυσιακές ασθενείς και οι προεμμηνοπαυσιακές κινδυνεύουν από οστεοπόρωση σε περίπτωση που υποβληθούν σε χημειοθεραπεία και καταστούν τελικά και απότομα μετεμμηνοπαυσιακές, επειδή η χημειοθεραπεία θα έχει επηρεάσει την ωοθηκική λειτουργία.

Τα παραπάνω δεδομένα καθιστούν αναγκαίο για τις γυναίκες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού να παρακολουθούν τακτικά την υγεία των οστών τους.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με:
• Την ευγενική χορηγία της εταιρίας
Novartis Hellas
• Την υποστήριξη των εταιριών
Intermed
ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ - ΛΙΛΛΥ