Τα όσα έγιναν με την Πάττυ από τις Σέρρες, την έγκυο που χάθηκε από κορωνοϊό, αλλά και τα όσα είπε ο πατέρας της το απόγευμα της Πέμπτης, στην εκπομπή Livenews του Νίκου Ευαγγελάτου φαίνεται ότι έχουν παίξει τον ρόλο τους στην Πάτρα και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται μια σαφή αύξηση των ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα της Πάτρας και της Αχαΐας από τις γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση κύησης.

Οι ενδείξεις, αλλά και τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η επιστημονική κοινότητα είναι σαφείς πάνω στο όλο θέμα του εμβολιασμού των εγκύων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κορωνοϊός χτυπάει τις εγκύους στο τρίτο τρίμηνο της κύησης τους.

Το σύνολο σχεδόν των γυναικολόγων και των μαιευτήρων είναι υπέρ του εμβολίου και όσοι είχαν τις αναστολές τους πάνω στο όλο θέμα τα τελευταία περιστατικά που έγιναν με εγκύους που έφτασαν στο σημείο να διασωληνωθούν και να δώσουν μάχη για τη ζωή τους, τους έκαναν να τις ξεπεράσουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον στην Πάτρα το 90% των γυναικολόγων συστήνει στις γυναίκες που έχουν αναλάβει να σπεύσουν να κάνουν τον εμβολιασμό τους και να μην τον αναβάλουν για μετά τη γέννα.

Έτσι υπάρχει μια σαφής αύξηση των εμβολίων στις εγκύους, ενώ παρατηρείται και μία επίσης αυξητική τάση στους άνω των 60. Παράλληλα, αρκετά πλέον είναι τα ραντεβού που δίνονται για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, ορισμένα εκ των οποίων έχουν να κάνουν και με εγκύους που βρίσκονται σε προχωρημένη κύηση.

Κρούσματα σε μικρά παιδιά

Σε ότι αφορά τα ανήλικα παιδιά μεταξύ των 5 και 11 και των 12 και 17, τα στοιχεία δεν έχουν αλλάξει αφού η πλατφόρμα για την πρώτη ηλικιακή κατηγορία άνοιξε μόλις πριν από μερικές ώρες.

Πάντως, τα κρούσματα τόσο στις μικρές ηλικίες, όσο και στο περιβάλλον των παιδιών έχουν αυξηθεί και υπάρχει μια άνοδος, παρόλο που η διασπορά έχει σταθεροποιηθεί. Για παράδειγμα τις προάλλες έγινε γνωστό ότι δύο γυναίκες εκπαιδευτικοί σε νηπιαγωγείο της Πάτρας νόσησαν με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση στους γονείς των παιδιών και τα μαθήματα να σταματήσουν για λίγες μέρες.