Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, ε την οποία ζητά την καταβολή των οφειλόμενων επιδοτήσεων των ξενοδοχειακών μονάδων δωδεκάμηνης λειτουργίας.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Το πρόγραμμα της επανεκκίνησης του τουρισμού -που προβλέπει επιδότηση των επιχειρήσεων υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και λειτουργεί παράλληλα ως ένα έμμεσο κεφάλαιο επανεκκίνησης των επιχειρήσεων- έχει ολοκληρωθεί χωρίς να έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες επιδοτήσεις.

Η παραπάνω καθυστέρηση στην καταβολή των επιδοτήσεων, έχει ως αποτέλεσμα το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων δωδεκάμηνης λειτουργίας της Αχαΐας να αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων -που πρέπει να καταβληθούν στις επιχειρήσεις που τις δικαιούνται- ισοδυναμεί με το 5% των εσόδων τους κατά το οικονομικό έτος 2019.

Τα συγκεκριμένα ποσά είναι απαραίτητο να καταβληθούν άμεσα, προκειμένου οι επιχειρήσεις του κλάδου να παραμείνουν βιώσιμες και να ξεπεράσουν τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία".

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού: α) σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό την άμεση καταβολή των οφειλόμενων επιδοτήσεων στα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας που τις δικαιούνται και β) πότε αναμένεται να γίνει η παραπάνω καταβολή.