Συστατικά

1 κιλό μέτρια κολοκύθια
2 αυγά
250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά τρίβεις τα κολοκύθια στο τρίφτη και τα στύβεις πολύ καλά
Τα βάζεις στο σουρωτήρι ρίχνεις αλάτι και τα αφήνεις για 10 περίπου λεπτά να στραγγίξουν εντελώς
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα τριμένα κολοκύθια, τα αυγά, τη φέτα, και τα δύο είδη αλεύρι, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά με τα χέρια σου
Αν είναι αραιό το μείγμα προσθέτεις λίγο αλεύρι
Πλάθεις τους κεφτέδες και τους πιέζεις ελαφρά πριν τους αλευρώσεις
Ρίχνεις σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και περιμένεις να κάψει
Βάζεις τους κεφτέδες για 2-3 λεπτά και τους γυρίζεις ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές
Τους βγάζεις με την τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάς σε ένα πιάτο που έχεις στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι

Πηγή: tlife.gr