Ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει αυξηθεί, ο κόσμος έχει ξεκινήσει να προσέρχεται και πάλι στα εμβολιαστικά κέντρα και οι εργαζόμενοι σε αυτά προσπαθούν να ανταποκριθούν, εξυπηρετώντας όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν ή να δώσουν μία παράταση στην ανοσία τους.

Το σημαντικό πάνω σε όλο αυτό είναι η βοήθεια που δίνουν οι ιδιώτες γιατροί, σπεύδοντας να ενισχύσουν εθελοντικά τις γραμμές στα εμβολιαστικά κέντρα και να δώσουν ανάσες στους συναδέλφους τους, αλλά και στους εργαζόμενους του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας Άννα Μαστοράκου από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε μια αυξητική τάση στους εμβολιασμούς, αρκετοί ιδιώτες γιατροί έσπευσαν να κάνουν αίτηση για να βοηθήσουν στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής.

Η ενίσχυση αφορά κυρίως τις γραμμές των εμβολιαστικών κέντρων που βρίσκονται στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, αφού με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να πάρουν μία ανάσα, αλλά και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εφόσον χρειαστεί στην πρώτη γραμμή της μάχης, στα νοσοκομεία, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη από γιατρούς και έμψυχο δυναμικό.

Έτσι οι ιδιώτες γιατροί βοηθούν για ακόμα μία φορά να αντέξει το σύστημα υγείας και να μείνει όρθιο μπροστά σε αυτή την έξαρση που καλείται να αντιμετωπίσει και μαζί με τους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ και στα νοσοκομεία να μπορέσουν να βοηθήσουν τον κόσμο που νοσεί, έχοντας είτε ελαφριά, είτε βαριά συμπτώματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου το όλο κλίμα της εμβολιαστικής διαδικασίας έχει αλλάξει σε σύγκριση με αυτό που υπήρχε πριν από δύο μήνες, το ενδιαφέρον του κόσμου για το εμβόλιο είναι υπαρκτό και εφόσον συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς δεν θα αργήσει η στιγμή που θα υψώσουμε το τείχος της ανοσίας, βάζοντας σταδιακά (και σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες), ένα τέλος στην πανδημία.