«Δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει… Και εμείς αναγκαστήκαμε να βάλουμε μπροστά τα παιδιά μας για να κλείσει το σχολείο. Υπάρχει κίνδυνος αν δεν παρθούν τα αναγκαία μέτρα, δηλαδή να κλείσει προσωρινά το σχολείο, να έχουμε μία ωρολογιακή …βόμβα στο δήμο Πύργου».

Η παραπάνω δήλωση των γονέων των μαθητών και μαθητριών του 1ου γυμνασίου Πύργου, δείχνει ξεκάθαρα την αγωνία τους, αφού όπως τονίζουν, η κατάσταση αυτή τη στιγμή σε ένα από τα πολυπληθέστερα σχολικά συγκροτήματα του Πύργου και της Ηλείας είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Καθημερινά έχουμε καινούργια κρούσματα μέσα στο σχολείο και οι γονείς μαζί με τα παιδιά προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους, προκειμένου η πολιτεία να αποφασίσει επιτέλους να προχωρήσει στην αυτονόητη κίνηση, για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος, προκειμένου να μην έχουμε μεγαλύτερη διασπορά του ιού, όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρο το νομό.

Στα πλαίσια λοιπόν των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει, χθες το πρωί γονείς μαθητών του 1ου γυμνασίου Πύργου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση – διαμαρτυρία, έξω από τη σχολική μονάδα που τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές.

Οι γονείς συζήτησαν για αρκετή ώρα με τον διευθυντή του σχολειού κο Γιώργο Μπίρμπα , προκειμένου να αποφασίσουν τις μετέπειτα κινήσεις τους (ζητούν να γίνει αναστολή της σχολικής λειτουργίας, με τα μαθήματα να συνεχίζονται μέσω τηλεκπαίδευσης για ένα χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα μέχρι να υποχωρήσουν τα κρούσματα) και ακολούθως συναντήθηκαν στο δημαρχείο Πύργου με τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Πλεμμένο, από τους οποίους ζήτησαν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του υπάρχοντος προβλήματος.

Πηγή: patrisnews.com


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου