Τον Γιώργο Παπανδρέου προτείνει για πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος όταν ρωτήθηκε ποιος θα πρέπει να εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή αν κερδίσει και τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε:

«Θα πρότεινα στην ΚΟ τον πρώτο σε ψήφους κοινοβουλευτικό από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία».

Κατά τα λοιπά ο Παύλος Γερουλάνος ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου δεν θέλησε να δώσει «γραμμή» στους ψηφοφόρους, τουλάχιστον δεν το έκανε ευθέως λέγοντας ότι «οι ψηφοφόροι σήμερα, δεν είναι όπως παλιά που περίμεναν να ακούσουν μια υπόδειξη σχετικά με τη ψήφος τους. Είναι σε άλλη φάση, καθένας έχει κρίση και μπορεί να αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Αυτοί που με στήριξαν δεν περιμένουν υποδείξεις για τη νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ».

Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» ο κ. Γερουλάνος είπε ότι «θα πρέπει λιώσει σόλες ο νέος αρχηγός, να πάει σε κάθε γωνιά της χώρας και να ενεργοποιήσει τον κόσμο υπέρ του ΚΙΝΑΛ. Είναι θέμα βούλησης και όχι ηλικίας».

Σε ότι αφορά την πρότασή του, ουσιαστικά να αναλάβει ο κ. Παπανδρέου πρόεδρος της ΚΟ σε περίπτωση εκλογής στην προεδρία του κόμματος του κ. Ανδρουλάκη ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε ότι «ιστορικά, το ΠΑΣΟΚ τηρούσε διακριτή απόσταση απέναντι στη παρουσία του στο Κοινοβούλιο και στο κόμμα. Επειδή στη Βουλή γίνεται διαχείριση θεμάτων που έρχονται στο προσκήνιο, ενώ το Κόμμα οφείλει να ανοίξει ζητήματα που μένουν κλειστά στη κοινωνία».

Για το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό που πήρε, ο κ. Γερουλάνος μίλησε για «παρακαταθήκη του για την επόμενη ημέρα» προσθέτοντας ότι «περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα, ξέραμε ότι θα γίνει, αλλά θελήσαμε να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία για να δημοσιοποιήσουμε τις ιδέες μας, να μιλήσουμε για την αναγέννηση και ένα διαφορετικό μοντέλο απέναντι στο κυβερνητικό. Οπότε, ο στόχος επιτεύχθηκε».