Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Άννα Ανδριανού στο Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού. Μεταξύ άλλων, η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την επόμενη ημέρα της πανδημίας στο θέατρο καθώς και τους προφυλακισμένους συναδέλφους της.

Το θέατρο ξανά άνοιξε, αλλά η πανδημία είναι σε έξαρση, με αποτέλεσμα να μπορούν να το παρακολουθούν μόνο εμβολιασμένοι. Ποια είναι η γνώμη σας γι’ αυτό, καθώς γνωρίζετε ότι υπάρχει μια πόλωση γύρω από το θέμα.

Οπουδήποτε υπάρχει πόλωση, νομίζω ότι καμία από τις δύο απόψεις δεν είναι απόλυτα σωστή. Δηλαδή από τη μία καταλαβαίνω τα μέτρα που έχουν ληφθεί και ότι σίγουρα νιώθεις πιο ασφαλής, με ένα ερωτηματικό βέβαια, καθώς πάρα πολλοί εμβολιασμένοι κολλάνε. Από την άλλη, νομίζω ότι και η ιστορία με τους ανεμβολίαστους έχει γίνει και λίγο κυνήγι μαγισσών. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα έχουμε τόση μεγάλη πόλωση, γιατί οι Έλληνες δεν είναι πρόβατα. Είναι ένας σκεπτόμενος λαός και έχουμε μια επαναστατικότητα. Αυτό λοιπόν το θέμα, αγγίζει την προσωπική ελευθερία βούλησης. Σαφώς πρέπει να εμβολιαστεί ο κόσμος, το καταλαβαίνω, αλλά δεν μπορείς να μη δώσεις το δικαίωμα στον άλλον αν έχει κάποιο πρόβλημα και μπορεί ο ακόμα και ο γιατρός τους να τους έχει πει να μην το κάνουν, να μην έχει επιλογή. Αυτούς γιατί τoυς παίρνει η μπάλα;

Δύο συνάδελφοί σας βρίσκονται προφυλακισμένοι μετά από σοβαρές καταγγελίες εις βάρος τους. Πώς νιώθετε για όλο αυτό; Σοκαριστήκατε από αυτά που βγήκαν στη δημοσιότητα;

Πιστεύω ότι μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε κλάδο. Με σοκάρει από όπου κι αν ακούσω ότι έγινε κάτι τέτοιο. Σωστά μίλησαν όσοι είχαν κάτι να πουν, σωστά είναι προφυλακισμένοι, δεν το συζητάμε. Είναι πολύ σημαντικό ότι άνοιξαν τα στόματα και έσπασε η συνωμοσία της σιωπής, νομίζω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ για μια εξυγίανση της κοινωνίας. Στον χώρο μας υπάρχουν υπέροχοι άνθρωποι, αλλά βεβαίως όσοι τα έκαναν αυτά, πρέπει να τιμωρηθούν και να απομονωθούν.