Ένας σοβαρός και αξιόπιστος πολιτικός φορέας πρέπει να έχει σαφές πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα.

Στο Πασόκ δεν αρμόζει να είναι ένα μικρό, φοβικό και συμπληρωματικό κόμμα άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Όταν το Πασόκ πρωταγωνιστεί και κυριαρχεί στα πολιτικά πράγματα της χώρας, τότε και μόνο τότε γίνονται οι ριζικές αλλαγές, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την πορεία της χώρας και δίνουν ελπίδα και προοπτική στον λαό.

Και αυτό τον ρόλο δεν είμαστε διατεθειμένοι να τον απεμπολήσουμε αλλά να συνεχίσουμε την προοδευτική-δημοκρατική πορεία μας, μια πορεία που είναι ριζωμένη βαθιά στην ιδεολογική και πολιτική μας σκέψη.

  • Ο νέος αρχηγός του Πασόκ πρέπει να έχει την πείρα και την δύναμη να μεγαλώσει την παράταξη, ώστε να ηγεμονεύσει στον κεντροαριστερό χώρο και να πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας.
  • Ένας αρχηγός που ξέρει να δίνει μάχες για την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της χώρας.
  • Να ξέρει και να μπορεί να διοικήσει το κόμμα και την χώρα, πράγμα καθόλου εύκολο.
  • Να έχει την πολιτική βούληση, να έρχεται αντιμέτωπος με την διαπλοκή, τα κατεστημένα συμφέροντα και το πελατειακό κράτος. Ούτε αυτό είναι απλό και εύκολο, σας διαβεβαιώ.
  • Να έχει κύρος, διεθνή εμπειρία και αναγνωρισιμότητα και να μπορεί να εκπροσωπήσει με αξιοπρέπεια και δυναμισμό τα δίκαια αιτήματα της χώρας μας σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Στον κοινοβουλευτικό στίβο να είναι παρών, να παρουσιάζει με πλήρη επάρκεια τις θέσεις του κόμματός μας και να μάχεται για τα λαϊκά συμφέροντα, αυτός ο ίδιος και όχι δια αντιπροσώπων.
  • Να σπάει την κομματική γραφειοκρατία, τις ομάδες και τα παραμάγαζα και όχι να φτιάχνει στρατούς κομματικής επιβολής.Αυτό δεν είναι ανανέωση.
  • Τα μέλη και οι φίλοι μας θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά τις πολιτικές και ιδεολογικές του θέσεις, θέσεις τις οποίες δεν εκφράζει μόνο σε επίπεδο θεωρίας αλλά τις έχει αποδείξει σε επίπεδο πολιτικής πράξης και διαχείρισης.
  • Να έχει όραμα για την χώρα, πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς, να έχει προτάσεις και ιδέες για το σύγχρονο, παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, για τις νέες τεχνολογίες, για λύσεις που θα δίνουν ελπίδα και προοπτική στη νέα γενιά.

Επειδή, όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποδεδειγμένα τα διαθέτει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Επειδή, η ηλικιακή και μόνο ανανέωση δεν αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αναγέννηση ενός κόμματος.

Επειδή, τώρα είναι η μεγάλη ώρα για να αποφασίσουμε για το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης.

Σας καλώ ΟΛΟΥΣ να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής μαζικά, στηρίζοντας και πάλι τον Γιώργο Παπανδρέου.

Εμείς επιμένουμε προοδευτικά…