Μπαίνουμε σε μία σταθερότητα και μία επιπεδοποίηση της διασποράς στην περιοχή μας;

Ο καθηγητής του τμήματος Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, Απόστολος Βανταράκης, εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για το όλο θέμα.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Max Fm και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» ο κ. Βανταράκης τόνισε ότι το ιικό φορτίο στα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού μπορεί να δείχνει σταθερό, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Πάτρα διαθέτει παντορροϊκό σύστημα λυμάτων.

Εξάλλου, ένας ακόμα λόγος που το ιικό φορτίο μπορεί να ξεγελά είναι ότι οι συνεχείς βροχοπτώσεις, αραιώνουν το δείγμα και καθιστούν πιο δύσκολη την ανίχνευση του ιού.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ιικό φορτίο στην πόλη θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε υψηλό ποσοστό, καθώς ακόμα και να έχει επιπεδοποιηθεί την ίδια ώρα η διασπορά του ιού στην κοινότητα είναι τεράστια.

Τέλος, και ο κ. Βανταράκης (μετά από την ίδια άποψη που είχε εκφράσει η κ. Μαστοράκου) αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού τόνισε ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν πως ίσως αυτή η παραλλαγή προκαλέσει το τέλος της πανδημίας.