Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα μέσω μαρτυριών για την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα δυο αδέλφια στο Νέο Ηράκλειο, πριν φτάσουν στο σημείο της τραγωδίας με την 30χρονη Κ.Γ. να πυροβολεί τον 34χρονο αδελφό της Β.Γ. και στη συνέχεια να αυτοκτονεί.

Ο θάνατος των δυο νέων ανθρώπων έχει παγώσει την γειτονιά τους στο Νέο Ηράκλειο όπου ζούσαν, αλλά όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, ο θάνατος της μητέρας τους πριν από εφτά μήνες και ύστερα από μάχη με τον καρκίνο τους είχε επηρεάσει ψυχολογικά μη μπορώντας να το διαχειριστούν.

Εν αναμονή του πορίσματος του ιατροδικαστή, με το οποίο αναμένεται να δοθούν απαντήσεις στην οικογενειακή τραγωδία μίλησε στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης γείτονας της οικογένειας, κ. Γιάννης. «Νιώθω αρκετά λυπημένος γιατί δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο. Ήταν και είναι μια πάρα πολύ καλή οικογένεια και εξεπλάγην εγώ και όλη η γειτονιά» είπε

Στην συνέχεια πρόσθεσε πως «η μητέρα τους που έφυγε από τη ζωή πριν μερικούς μήνες ήταν μια δυναμική γυναίκα, ένας “ογκόλιθος”. Η απουσία της προκάλεσε μια θλίψη στην οικογένεια, κάτι το οποίο ήταν φυσιολογικό. Κατά τη διάρκεια της ασθένειάς της ήμασταν κοντά, είχαμε μια ιδιαίτερη επικοινωνία. Είδα τον πατέρα στη λαϊκή και μου είχε πει “έχω παράπονο που θα παντρευτεί το παιδί και δεν θα δει η Μαρία ένα εγγονάκι”. Σταδιακά έβλεπα τα δύο αδέρφια να τον επισκέπτονται για έναν καφέ. Εκπλαγήκαμε με το συμβάν».