Μικρή είναι η αύξηση των εμβολιασμών, ωστόσο αισθητή και αρκετή για να δείξει ότι κάτι πάει να αλλάξει στο θέμα του εμβολίου για την Αχαΐα που παλεύει εδώ και καιρό για να ανεβάσει το ποσοστό της ανοσίας της, σε ένα επίπεδο που να φτάνει τουλάχιστον το 70%.

Οι εμβολιασμοί πλέον έχουν αυξηθεί, είναι κατά μέσο όρο πάνω από 2.000 και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τους 3.000, ενώ στο μέγα εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας τα εμβόλια που γίνονται σε καθημερινή βάση φτάνουν τα 700 με 800 στο σύνολο τους.

Αύξηση των εμβολίων παρατηρείται τόσο στο κέντρο υγείας του βορείου τομέα στον Άγιο Αλέξη, όσο και στο κέντρο υγείας της νότιας Πάτρας στα Ζαρουχλέικα, ενώ αυξητική είναι και η τάση στο κέντρο υγείας της Άνω πόλης. Όμως η προσέλευση σε αυτά δεν έχει φτάσει στο επίπεδο του περασμένου Μαΐου και του Ιουνίου.

Αυξητική και πάλι είναι η τάση και στα κέντρα υγείας της περιφέρειας, σε αυτό της Κάτω Αχαΐας, αλλά και σε αυτά της Αιγιαλείας, ενώ υπάρχει μία μεγαλύτερη διάθεση για εμβόλια σε κέντρα στα ορεινά του νομού, όπως στην Χαλανδρίτσα, στα Καλάβρυτα και στη Κλειτορία.

Αισιόδοξα μηνύματα αφήνει και η ανταπόκριση του κόσμου στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που οργώνουν τα χωριά της ορεινής Αχαΐας, τουλάχιστον σε σύγκριση με τους περασμένους μήνες όπου δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση.

Όμως αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τα περισσότερα ραντεβού που κλείνονται εξακολουθούν και αφορούν και μάλιστα με διαφορά την τρίτη δόση, παρά την πρώτη και την δεύτερη.


Το παράδειγμα της 7ης Δεκεμβρίου επιβεβαιώνει την παραπάνω διαπίστωση.

Τι σημαίνει αυτό; Όσοι είχαν αναστολές και οι αρνητές δύσκολα πείθονται παρά τα μέτρα απαγόρευσης στους μη εμβολιασμένους και τα πρόστιμα που είναι να τεθούν στους άνω των 60 που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Το σύνολο των πλήρως εμβολιασμένων στο νομό, δηλαδή, αυτών που έχουν κάνει τη δεύτερη δόση, ανέρχονται στους 183.014. Λίγο παραπάνω από τους μισούς με λίγα λόγια αν υπολογίσουμε ότι η Αχαΐα έχει κοντά στους 300 με 350 χιλιάδες κατοίκους.