Πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τρίτης, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, σύσκεψη στα Βραχνέικα, με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής, για το θέμα των καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία σε όλη την παραλιακή ζώνη του Δήμου Πατρέων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, ώστε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από το Δήμο για την αποκατάσταση των ζημιών, τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της προσβασιμότητας στους παραλιακούς δρόμους, τα μέτρα ελάφρυνσης των επαγγελματιών, καθώς και τις διεκδικήσεις από την Κυβέρνηση και τις Περιφερειακές Αρχές, για υποδομές και έργα που είναι απαραίτητα -κι έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια- για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού από τις φυσικές καταστροφές.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που έχουν καταστήματα στην παραλία της περιοχής, ενημέρωσαν το Δήμαρχο για τις ζημιές που υπέστησαν και για τις ανάγκες που υπάρχουν.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, η Αντιδήμαρχος, Αναστασία Τογιοπούλου, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας και Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, ο Βοηθός Δημάρχου, Αθανάσιος Μοδές και όλοι οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής (Βραχνεΐκων, Καμινίων, Τσουκαλεΐκων, Μονοδενδρίου, Ροϊτίκων).

Στο τέλος της σύσκεψης, κάτοικοι και επαγγελματίες όρισαν εκπροσώπους τους στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που σε κοινή δράση με τη Δημοτική Αρχή θα διεκδικήσουν:

Να δοθούν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση οι αποζημιώσεις στο 100%, για όλες τις ζημιές σ’ εκείνους που επλήγησαν.

Να δοθεί από την κυβέρνηση η αναγκαία χρηματοδότηση στο Δήμο για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις υποδομές του.

Να κατασκευαστούν -χωρίς άλλη καθυστέρηση- τα απαραίτητα έργα για την προστασία της παραλιακής ζώνης από τη διάβρωση και τα υπόλοιπα αντιπλημμυρικά έργα.

Χρηματοδότηση από το κράτος και πρόσληψη εργαζομένων, για την ολοκληρωμένη προστασία και πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Δήμαρχος, σε δήλωσή του, προς τα Μέσα Ενημέρωσης, για τη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, είπε:

«Με τη συνάντηση που είχαμε εδώ στα Βραχνέικα, οργανώσαμε τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Με αυτές μας τις επαφές συντονιζόμαστε οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και ο Δήμος για να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό που κάνουμε και να λύσουμε μια σειρά από προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. Η Επιτροπή που συστάθηκε θα συνεχίσει τον αγώνα, ώστε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα στις διεκδικήσεις που έχουμε αποφασίσει. Πρέπει να γίνουν σοβαρά έργα, που να αντέχουν στο χρόνο και που θα είναι ικανά να παρέχουν ασφάλεια στη ζωή και στη περιουσία των κατοίκων και των επαγγελματιών».