Οι χιονοθύελλα που ξέσπασε και το μεγάλο ύψος του χιονιού έκαναν αδύνατη την έξοδο από ένα ΙΚΕΑ στο Άαλμποργκ της Δανίας. Μέσα εκτός από το προσωπικό εγκλωβίστηκε και μια ομάδα πελατών που έκαναν τις τελευταίες αγορές της μέρας.

Και όμως δεν τα έβαψαν μαύρα. Μέσα στο κατάστημα είχαν τα πάντα, φαγητό, κρεβάτια με παπλώματα να ξαπλώσουν να κοιμηθούν, τηλεοράσεις να δουν, και κυρίως έναν χώρο με ζέστη ενώ έξω χαλούσε ο κόσμος από τη χιονοθύελλα.

Όταν δε ο διευθυντής του καταστήματος Peter Elmose, ανακοίνωσε σε όλους ότι μπορούν να φάνε ότι θέλουν από το εστιατόριο και στη συνέχεια πρόσφερε ψωμάκια κανέλλας και ζεστή σοκολάτα, αμέσως η ατμόσφαιρα άλλαξε.

Οι άγνωστοι μεταξύ τους πελάτες και το προσωπικό έγιναν μια παρέας. Κάθισαν στους ξύλινους πάγκους και έπαιξαν χαρτιά, ήπιαν μπύρα, ενώ το βράδυ ο καθένας κοιμήθηκε σε όποιο κρεβάτι ήθελε και σκεπάστηκε με παπλώματα.

Μάλιστα κάποιοι κάθισαν στους καναπέδες στη ζεστή έκθεση σαλονιού και από μεγάλο προτζέκτορα είδα χριστουγεννιάτικες ταινίες αλλά και τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Λίβερπουλ – Έβερτον.

Το πρωί όταν η χιονοθύελλα είχε κοπάσει και μπορούσαν να φύγουν, ο διευθυντής ξύπνησε τους… επισκέπτες και τους πρόσφερε ένα τσάμπα πρωινό στην καφετέρια του καταστήματος, ενώ φεύγοντας τους έδωσε δώρο και ένα μαξιλάρι για να θυμούνται την αξέχαστη εμπειρία τους.

Η επόμενη μέρα
«Όλοι ήταν πραγματικά ήρεμοι και μπορέσαμε να κάνουμε τη φιλοξενία ωραία και άνετη» είπε ο Peter Elmose και συνέχισε: «Οι αξίες μας είναι να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον και έτσι περάσαμε όμορφα και απολαύσαμε τη βραδιά».

Ενώ μια πελάτισσα που είχε αποκλειστεί και πέρασε εκεί το βράδυ η Michelle Barrett είπε συμπλήρωσε: «Είναι πολύ καλύτερο από το να κοιμάται κανείς στο αυτοκίνητό του. Ήταν ωραία και ζεστά και είμαστε χαρούμενοι που μας άφησαν να μπούμε.»