Συστατικά

1/4 του φλιτζανιού βούτυρο
5 γλυκά κρεμμύδια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/3 του φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
6 φλ. ζωμός βοδινού
4 κλωνάρια θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
2 κουτ. του γλυκού λευκό ξύδι
12 φέτες από γαλλική μπαγκέτα
1 φλιτζάνι γραβιέρα Νάξου
1 φλιτζάνι έμενταλ
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνεις το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρεις τα κρεμμύδια για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτεις και το σκόρδο και ανακατεύεις για ένα λεπτό με τα κρεμμύδια.
Ρίχνεις και το κρασί στην κατσαρόλα, ξύνοντας με μια ξύλινη κουτάλα τον πάτο της για να ξεκολλήσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτεις και τον ζωμό βοδινού, το θυμάρι και την δάφνη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνεις την φωτιά και σιγοβράζεις ανακατεύοντας τακτικά.
Μόλις περάσουν 20 λεπτά, αφαιρείς το θυμάρι και την δάφνη και προσθέτεις αλατοπίπερο και το ξύδι.
Παράλληλα, προθερμαίνεις τον φούρνο στο γκριλ και τοποθετείς τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί. Βάλε τις φέτες μπαγκέτας στον φούρνο και ψήνεις για περίπου δύο λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν.
Μοιράζεις την σούπα σε πυρίμαχα μπολ και τα τοποθετείς σε ένα ταψί.
Βάλε πάνω στο κάθε μπολ τις φέτες ψωμιού ώστε να καλυφθεί η σούπα και από πάνω πασπάλισε με το μείγμα τυριών.
Ψήσε στον φούρνο για περίπου δύο λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και σερβίρεις την κρεμμυδόσουπα όσο είναι ζεστή.

Πηγή: tlife.gr