Ο Πύργος «βράζει» στη μάχη με τον κορωνοϊό και το κλίμα φόβου στην τοπική κοινωνία είναι διάχυτο.

Σε καθολική αντίδραση της πόλης καλεί ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, απευθυνόμενος προς θεσμούς και φορείς, μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων covid-19 σε σχολεία.

Με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, καθώς και άλλους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Επιμελητήριο Ηλείας, τον Εμπορικό σύλλογο Πύργου και το σύλλογο Εστίασης Πύργου, επαναλαμβάνει την ανάγκη να ληφθεί απόφαση που να αφορά άμεσο κλείσιμο των σχολείων στα οποία παρατηρείται έντονα το πρόβλημα.

Συνολικά 182 κρούσματα κορωνοϊού κατέγραψε η πόλη του Πύργου την τελευταία εβδομάδα έναντι 88 την προπερασμένη και αυτή η “έκρηξη” για πολλούς οφείλεται στην λειτουργία των σχολείων.

Στο 1ο γυμνάσιο Πύργου δεκάδες είναι τα κρούσματα και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις μαθητών και γονέων, αφού το σχολείο συνεχίζει τη λειτουργία του, σύμφωνα με τις εντολές του υπουργείου Παιδείας.

Κανένα τμήμα δεν έχει φτάσει στο όριο του 50% +1 των μαθητών που έχουν μολυνθεί, όμως οι φωνές πληθαίνουν για παύση της λειτουργίας στα δια ζώσης μαθήματα και την επιστροφή στην τηλεκπαίδευση έως ότου βελτιωθεί η εικόνα. Χθες έγινε απολύμανση του σχολείου, ενώ σήμερα συνεδριάζει το 15μελές.