Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητά τη δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ανατολικής στο Αίγιο και την ενίσχυσή της με προσωπικό και μέσα.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο Αίγιο καταγράφεται ανησυχητική αύξηση της εγκληματικότητας, που προκαλεί έντονη ανασφάλεια στους κατοίκους.

Συγκεκριμένα, έχουν τελεσθεί σοβαρά εγκλήματα ληστρικής βίας, όπως διαρρήξεις καταστημάτων και υπηρεσιών, καθώς και κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Οι κάτοικοι της Αιγιάλειας ζουν σε κλίμα διαρκούς ανασφάλειας και φόβου.

Συνεπώς, κρίνεται απαραίτητη η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Αιγιάλειας και η δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ανατολικής Αχαΐας, με έδρα το Αίγιο.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης μιας ιδιαίτερα εκτεταμένης γεωγραφικά περιοχής, με πληθυσμό που ξεπερνά τις 70.000 κατοίκους".

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) τη δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ανατολικής Αχαΐας, με έδρα το Αίγιο και β) την ενίσχυσή της με προσωπικό και μέσα.