Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει άραγε και φωτιά;

Δεν είναι λίγες οι μουρμούρες που έχουν ακουστεί κατά καιρούς για την ύπαρξη κυκλώματος που κάνει μαϊμού εμβολιασμούς και δίνει κατά συνέπεια πλαστά πιστοποιητικά σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αναρτήσεις που υπάρχουν στο facebook τέτοιες περιπτώσεις γίνονται και στην Πάτρα, τονίζοντας ότι γνωρίζουν άτομα που έχουν πάρει πιστοποιητικό από αυτή την παράνομη βιομηχανία που φέρεται να έχει στηθεί.

Μάλιστα σε καταγγελία που έγινε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» Πατρινοί φανατικοί αντιεμβολιαστές, εμφανίστηκαν να κυκλοφορούν… με πιστοποιητικό εμβολιασμού, την ίδια ώρα που οι σελίδες τους στο facebook είναι γεμάτες με μηνύματα!

Τρανό παράδειγμα, ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στην ευρύτερη περιοχή του Ψαροφαΐου, αλλά και επιχειρηματίας που παρασκευάζει συγκεκριμένο προϊόν και το πουλά σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην «Π» «επώνυμη» Πατρινή, οι δύο παραπάνω, όπως και κάποιοι άλλοι στην πόλη, αναφέρουν σε προσωπικές συζητήσεις με άτομα που υποτίθεται πως εμπιστεύονται, ότι πλήρωσαν 200 ευρώ ο καθένας για να τους χορηγήσουν ψευδές πιστοποιητικό σε Εμβολιαστικό Κέντρο της Πάτρας.

«Ο γιατρός είναι στο κόλπο. Πλήρωσα συνολικά 650 ευρώ για 4 άτομα. Στο τέταρτο, που ήταν η πεθερά μου, πλήρωσα μόνο 50 γιατί ήδη είχε κάνει την α’ δόση και γλίτωσε τη β’» έλεγε άνδρας επιχειρηματίας, ο οποίος στην σελίδα του στο διαδίκτυο φυσικά και αναφέρει ότι δεν κάνει το εμβόλιο και ότι… είναι «αρνητής», όμως… διαθέτει πιστοποιητικό, πιθανόν με τον τρόπο που παραπάνω αναφέρθηκε.

«Μα δεν μπορούν να βάλουν μία κάμερα να δουν τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο Εμβολιαστικό Κέντρο; Δύο άτομα από το στενό μου περιβάλλον έκλεισαν ραντεβού και ο συγκεκριμένος γιατρός τούς έκανε το εμβόλιο στο μπουφάν που φορούσαν!

Και φυσικά στο σύστημα κατεγράφησαν ως εμβολιασμένοι» λέει η καταγγέλλουσα, που είναι άτομο με έντονη κοινωνική δράση στη Πάτρα, πρώην εργαζόμενη δε σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Το όλο θέμα έχει θέσει η εφημερίδα στα υπόψιν του αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου που από την πλευρά του τόνισε ότι θα το διερευνήσει. Πάντως, είναι δύσκολο να βρεθεί μία άκρη πάνω στο όλο θέμα. Βλέπετε τα στόματα κλείνουν, ακόμα και από άτομα που ενδεχομένως να γνωρίζουν τι μπορεί να έχει γίνει και αν ισχύουν αυτές οι καταγγελίες.