Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 9 από τις 35 προσαγωγές που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της πόλης μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο 13ων ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι συλληφθέντες είναι έξι Έλληνες και τρεις αλλοδαποί ενώ ανάμεσα στους προσαχθέντες υπήρχαν και αρκετοί ανήλικοι. Οι περισσότερες προσαγωγές σημειώθηκαν στη λεωφόρο Νίκης όταν δικυκλιστές της Ασφάλειας υπέδειξαν σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ μια ομάδα νεαρών που είχε αποκοπεί από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών.

Οπως σημειώνει το thestival οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε οχήματα και καταστήματα στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Πώς κύλησε η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε δεκάδες βόμβες μολότοφ κατά τον αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Στην Αθήνα η αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχων εντόπισε και συνέλαβε στις 10:00 το πρωί 3 νεαρούς με μολότοφ σε πάρκο στο Κουκάκι. Πάνω τους είχαν τέσσερις έτοιμες αυτοσχέδιες βόμβες, ένα τετράλιτρο μπιτόνι με βενζίνη, αλλά και 5-6 άδεια μπουκάλια για την παρασκευή και άλλων μολότοφ.

Οι αυξημένοι έλεγχοι των περίπου 4.000 αστυνομικών φαίνεται ότι αποθάρρυναν μεμονωμένες ομάδες να παρεισφρήσουν στις συγκεντρώσεις της Αθήνας που κύλησαν ομαλά χωρίς επεισόδια.
Όπως συνέβη και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, η ένταση περιορίστηκε στην περιοχή των Εξαρχείων όταν αργά το βράδυ ομάδα 100 κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα και επιδόθηκαν σε κλεφτοπόλεμο βάζοντας στο στόχαστρο τις αστυνομικές δυνάμεις.