Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., για τη σημερινή ημέρα, επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συσκέψεις τόσο στην ΓΑΔΑ όσο και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις τελευταίες μέρες ήταν συνέχεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα ασφαλείας. 4.000 αστυνομικοί θα μετέχουν στα μέτρα.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας από το πρωί θα πραγματοποιούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τα μέτρα θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο, τα οποία χαρακτηρίζονται επιτυχημένα. Σημειώνεται ότι σήμερα συμπληρώνονται 13 χρόνια από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα Εξάρχεια και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, με διάθεση διμοιριών ΜΑΤ και ΥΜΕΤ σε σταθερά σημεία, τους δικυκλιστές της Ομάδας ΔΡΑΣΗ να περιπολούν συνεχώς και δεκάδες αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτικά να βρίσκονται στους δρόμους.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και ο «Αίαντας» καθώς και οι δύο μικρότερες «Αύρες» της ΕΛ.ΑΣ.,

Από αέρος, όπως κάθε φορά, θα επιχειρούν το ελικόπτερο και τα drones της ΕΛ.ΑΣ. όπου θα μεταδίδουν «live» εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ .

Η εντολή που έχει δοθεί από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι η παρουσία των αστυνομικών να είναι διακριτική, αλλά να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Υπενθυμίζεται ότι όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12:00 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.