Το επεισόδιο που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, με τη μολότοφ που πέταξαν άγνωστοι στο Γ’ αστυνομικό τμήμα και που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού που κόντεψε να καεί ζωντανός, βαραίνει ακόμα περισσότερο το κλίμα εν όψει των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων που είναι να γίνουν στις 6 Δεκεμβρίου, στην επέτειο της μνήμης από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Έχουν περάσει 13 χρόνια από την ημέρα που ο 15χρονος τότε Αλέξης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού και το ζήτημα αυτό παραμένει ένα πεδίο αντιπαράθεσης των αναρχικών και των αντιεξουσιαστικών κύκλων, βάλλοντας κατά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών για το σοβαρό επεισόδιο που έγινε στο Γ’  αστυνομικό τμήμα, εκεί μπορεί να βρίσκεται και η αιτία της καταδρομικής επίθεσης που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το επεισόδιο αυτό αιφνιδίασε την αστυνομία που από την πρώτη στιγμή έχει σημάνει συναγερμό σε όλες τις δυνάμεις της για να είναι σε επιφυλακή, τόσο για το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων σε ύποπτους στόχους, όσο και για αυτά που πρόκειται να γίνουν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Στόχος της αστυνομίας είναι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα γίνουν να λειτουργήσει κατευναστικά, αποφορτίζοντας το όλο κλίμα, έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει και νέα επεισόδια που θα κάνουν ακόμα χειρότερη την κατάσταση.

Για τον λόγο αυτό τις τελευταίες ώρες η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε έκτακτες συσκέψεις για το θέμα του επιχειρησιακού σχεδιασμού και της αποφυγής επεισοδίων στις πορείες και στις συγκεντρώσεις που είναι να γίνουν.

Παράλληλα, λόγω της έκδηλης ανησυχίας που υπάρχει, έχει δοθεί εντολή για αύξηση των περιπολιών σε όλους τους ύποπτους στόχους που μπορεί να αποτελέσουν πόλο για νέες επιθέσεις, αλλά έχει συσταθεί η προσοχή σε όλα τα αστυνομικά τμήματα.

Σε γενικές γραμμές η αστυνομία θα είναι σε επιφυλακή όλες αυτές τις ώρες, γνωρίζοντας ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη, αλλά και ότι η τακτική που ακολουθεί η άλλη πλευρά έχει να κάνει με ένα αντάρτικο πόλεων, προχωρώντας κάθε φορά σε αιφνιδιαστικές επιθέσεις, αδιαφορώντας για το κόστος που μπορεί να έχουν ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές.

Αυτό δείχνει άλλωστε τόσο η καταδρομική που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, όσο και οι επιθέσεις που είχαν προηγηθεί τους περασμένους μήνες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ραντεβού για την πρώτη πορεία που θα κάνουν την Δευτέρα οι αντιεξουσιαστές και οι αναρχικοί έχει δοθεί για τις 12 το μεσημέρι, έξω από τον χώρο του πρώην Παραρτήματος στην οδό Κορίνθου.