Η βουτιά που έχει κάνει η εστίαση στην κίνηση των καταστημάτων της συνεχίζεται, με τους επαγγελματίες να θέλουν να πιστεύουν ότι το κλίμα των γιορτών θα βοηθήσει για να ξεφύγει ο κλάδος από αυτή την ύφεση που έχει μπει εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Ύφεση που σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου σχετίζεται άμεσα με την έξαρση των κρουσμάτων, αλλά και τα μέτρα προστασίας που υπάρχουν πλέον για τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, όπως και για τους εσωτερικούς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η νέα πτώση της κίνησης στην εστίαση εμφανίστηκε από τις αρχές του Νοεμβρίου και μετά όταν η Αχαΐα ήρθε αντιμέτωπη με τα τριψήφια νούμερα σε κρούσματα, την αύξηση των νοσηλειών και τις διασωληνώσεις.

Πλέον, έχοντας μπει στον Δεκέμβριο και βρισκόμενοι παραμονές των γιορτών τα μαγαζιά της εστίασης και τα νυχτερινά καταστήματα, ελπίζουν σε μία βελτίωση όλης αυτής της κατάστασης, γνωρίζοντας ότι η κίνηση στα μαγαζιά τους εξαρτάται και από αυτόν τον παράγοντα.

Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι ακόμα και κάτω από τα πιο αισιόδοξα σενάρια η εστίαση δύσκολα θα μπορέσει να έχει μία κίνηση την περίοδο των γιορτών, σαν και αυτή που είχε πριν από την πανδημία. Ελπίζουν μόνο οι επαγγελματίες του κλάδου στο να πάρουν μία ανάσα.

Ενωμένη η εστίαση στις αρχαιρεσίες

Τέλος, σε ότι αφορά τις αρχαιρεσίες για τον ΣΚΕΑΝΑ που θα γίνουν στις 13 με 14 Δεκεμβρίου, ο νυν πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος δεν θα κατεβάσει υποψηφιότητα.

Αιτία για αυτό, σύμφωνα με τα όσα μάθαμε, είναι ότι δεν έχει ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθεί από την θέση του προέδρου με τα δρώμενα του κλάδου και τις απαιτήσεις που υπάρχουν, σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για την εστίαση.

Ο ίδιος είχε αναλάβει προσωρινά τα ηνία του συλλόγου, μετά την παραίτηση του Σπύρου Στεργίου και ενώ οι αρχαιρεσίες είχαν αναβληθεί πριν από μερικούς μήνες, εξαιτίας της πανδημίας και του πρωτοκόλλου που απαγόρευε για λόγους δημόσιας υγείας τέτοιες διαδικασίες. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές η εστίαση θα κατέβει ενωμένη για τις εκλογές αυτές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρχει απαραίτητα ένα ψηφοδέλτιο. Το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι αυτό θα γίνει γνωστό μέσα στα επόμενο διάστημα που αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα οι υποψηφιότητες.