Στην αναμονή βρίσκεται η εμπορική αγορά της Πάτρας εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Ύστερα από το ναυάγιο που προέκυψε όχι μόνο κατά την ημέρα της Black Friday, αλλά όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε, η αλήθεια είναι ότι η αγορά της Πάτρας, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της.

Ελπίζει ότι οι πληρωμές των συνταξιούχων και των μισθωτών, αλλά και η δίψα του κόσμου για να μπει στο κλίμα των γιορτών, θα δώσει μια ανάσα στα μαγαζιά, τονώνοντας την εμπορική κίνηση για το επόμενο διάστημα.

«Βρισκόμαστε εν αναμονή. Η Μαύρη Παρασκευή ήταν πραγματικά μαύρη για όλα τα τοπικά μαγαζιά της Πάτρας αφού δεν ανταποκρίθηκε ούτε στο ελάχιστο στις προσδοκίες μας, παρόλο που η συμμετοχή των καταστημάτων ήταν μεγάλη.

Περιμένουμε πλέον από την εορταστική περίοδο να ανέβει η κίνηση, αν και το όλο κλίμα που επικρατεί, είναι αλήθεια ότι δεν διευκολύνει την κατάσταση» τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Πάντως τα καταστήματα της Πάτρας έχουν ήδη στολίσει τις βιτρίνες τους, βάζοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάτι από το άρωμα των γιορτών στην αγορά, κίνηση που κάνουν και για να προσελκύσουν το κοινό, αλλά κυρίως για λόγους ψυχολογίας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αλλάξουν το κλίμα που επικρατεί.

Κλίμα που λόγω της πανδημίας, αλλά και της ακρίβειας που υπάρχει παντού και πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν είναι και τόσο καλό. Όμως είναι γιορτές, όλοι έχουμε ανάγκη από το να αλλάξουμε διάθεση και ψυχολογία, κάτι στο οποίο μπορεί να βοηθήσουν τα ψώνια και οι αγορές. 

Ανάλογα πάντα με τα περιθώρια της κάθε τσέπης και το βαλάντιο του καθενός μας. Μακάρι η ανάγκη αυτή του κόσμου για να μπει στο κλίμα των γιορτών και για αλλαγή ψυχολογίας να ωθήσει, έστω και ελάχιστα, στην τόνωση της αγοράς και της εμπορικής κίνησης.