Εφιαλτική ήταν η εφημερία για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 40 άτομα προσήλθαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ΤΕΠ και στα εξωτερικά ιατρεία του νοσηλευτικού ιδρύματος για να εξεταστούν, έχοντας συμπτώματα του ιού ή έχοντας διαπιστωθεί ότι είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της εφημερίας διακομίστηκαν 45 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Από αυτά έγιναν 12 εισαγωγές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (8 ενηλίκων και 4 παιδιών) και πέντε εισαγωγές υπόπτων (τρία ενηλίκων και δύο παιδιών). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διάδρομος του ΤΕΠ γέμισε από κρεβάτια, με γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καταφέρουν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Εκτός των περιστατικών covid υπήρχαν και αρκετές περιπτώσεις μη covid ασθενών. Πάντως, το γεγονός είναι ότι η πίεση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας είναι μεγάλη, υπάρχουν αρκετές ελλείψεις σε προσωπικό, δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για την διαμόρφωση νέων κλινικών, ενώ μεγάλη είναι η ταλαιπωρία και για τους ασθενείς που δεν έχουν covid, αλλά νοσηλεύονται από άλλες ασθένειες.

Τα όσα γίνονται όμως σχεδόν σε κάθε εφημερία των δύο νοσοκομείων δείχνει το πόσο μεγάλη είναι η διασπορά στην ανοικτή κοινότητα, με τον ιό να έχει προσβάλει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενώ πλέον δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν κάνει το εμβόλιο και έχουν φτάσει στο σημείο να νοσηλεύονται, έστω και στην απλή κλινική. Γεγονός που δείχνει ότι ο ιός μπαίνοντας στην καρδιά του χειμώνα έχει γίνει ακόμα πιο επιθετικός.