Την δυνατότητα να εξοφλήσουν τον Ιανουάριο με επιπλέον έκπτωση 15% την επιστρεπτέα προκαταβολή που έλαβαν πέρυσι και φέτος, εξετάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε 700.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Καθώς η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων πληρωμής ακόμα καθυστερεί, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να παράταση στη διορία που κανονικά λήγει 31 Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Open και την εκπομπή Τώρα ό,τι συμβαίνει, η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου, ακόμα και αν αξιοποιήσουν τις άτοκες δόσεις, οι περισσότεροι δικαιούχοι θα επιστρέψουν πολύ λιγότερα από 50% των ποσών που έλαβαν.

Επιβεβαίωσε όμως και ότι τα φορολογικά έσοδα καλπάζουν και ότι είναι 480 εκατομμύρια ευρώ πάνω από τους στόχους του μηνός Νοεμβρίου.

Για την πορεία της οικονομίας εκτίμησε πως το 2021 ο τουρισμός θα πιάσει το 55% των εσόδων του 2019. Υπογράμμισε την αύξηση των καταθέσεων και τον μήνα Οκτώβριο, ενώ προέβλεψε θετική εισήγηση από το Eurogroup αύριο για την εκταμίευση της «δόσης» που θα βοηθήσει στη βιωσιμότητα του χρέους.

Πηγή: protothema.gr