Τα Καλάβρυτα ήταν ο νέος σταθμός της εκπομπής "Van Life" η οποία προβάλλεται μέσα από την πλατφόρμα του Ertflix.

Το "Van Life" είναι μια πρωτότυπη σειρά 8 επεισοδίων που καταγράφει τις περιπέτειες μιας ομάδας νέων ανθρώπων, οι οποίοι αποφασίζουν να γυρίσουν την Ελλάδα με ένα βαν και να κάνουν τα αγαπημένα τους αθλήματα στη φύση.

Συναρπαστικοί προορισμοί, δράση, ανατροπές και σχέσεις που δοκιμάζονται σε φιλίες που δυναμώνουν, όλα καταγράφονται με χιουμοριστική διάθεση δημιουργώντας μια σειρά εκπομπών, νεανική, ανάλαφρη και κωμική, με φόντο το active lifestyle των vanlifers.

Σε κάθε επεισόδιο, ο πρωταθλητής στην ποδηλασία βουνού Γιάννης Κορφιάτης, μαζί με την παρέα του, το κινηματογραφικό συνεργείο δηλαδή, καλεί διαφορετικούς χαρακτήρες, λάτρεις ενός extreme sport, να ταξιδέψουν μαζί τους με ένα διαμορφωμένο σαν μικρό σπίτι όχημα.

Όλοι μαζί, δοκιμάζουν κάθε φορά ένα νέο άθλημα, ανακαλύπτουν τις τοπικές κοινότητες και τους ανθρώπους τους, εξερευνούν το φυσικό περιβάλλον που θα παρκάρουν το «σπίτι» τους και απολαμβάνουν την περιπέτεια αλλά και τη χαλάρωση σε μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου, αυτή που τώρα θα γίνει η αυλή του «σπιτιού» τους, την Ελλάδα.

Στο 7ο επεισόδιο της εκπομπής, στην παρέα μπήκαν η Ανδριάνα και ο Ζέθων, δυο παιδιά που αγαπούν τα χιονισμένα βουνά της Ελλάδας και δεν χάνουν ευκαιρία να ανεβαίνουν δυσπρόσιτες πλαγιές με τα πέδιλα του σκι ή τα splitboard.

Το ραντεβού για ορειβατική χιονοδρομία δόθηκε στα Καλάβρυτα. Στόχος ήταν η ανάβαση του όρους Χελμός έως την κορυφή Αυγό στα 2.138 μέτρα.

Σύμφωνα με την περιγραφή του επεισοδίου: "Ο Γιάννης λατρεύει το snowboard αλλά δεν έχει καμία εμπειρία από ορειβατική χιονοδρομία. Η παρέα έχει μαζί της έμπειρους οδηγούς και εκπαιδευτές από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Θα καταφέρει όμως ο Γιάννης να ακολουθήσει με τις «χιονορακέτες» του; Και πώς θα εξελιχθεί η διανυκτέρευση στο βαν με τόσο κρύο; Το σίγουρο είναι πώς όλοι θα ακολουθήσουν την ευχή των ντόπιων: Have a nice time in Kalavryta".

Δείτε το επεισόδιο πατώντας εδώ.