Δέκα εκατομμύρια Γάλλοι έκαναν την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

«10 εκατομμύρια Γάλλοι έκαναν την αναμνηστική τους δόση για να διατηρήσουν την προστασία τους απέναντι στην Covid. Νέα ραντεβού θα συνεχίσουν να ανοίγουν καθημερινά, ώστε όλοι οι δικαιούχοι να μπορούν να κάνουν την αναμνηστική τους δόση εγκαίρως», έγραψε στο Twitter.

Η Γαλλία έχει πληθυσμό 67 εκατομμύρια κατοίκους και όλοι οι πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών δικαιούνται να κάνουν αναμνηστική δόση.

Πριν από δέκα ημέρες, η ανακοίνωση ότι όλοι οι ενήλικες έχουν το δικαίωμα πλέον στην αναμνηστική δόση, προκάλεσε μεγάλη ζήτηση για ραντεβού.

Για τον υπουργό Υγείας, δεν υπάρχει καμία υλικοτεχνική δυσκολία που να αποτρέπει την ομαλή διεξαγωγή της εκστρατείας εμβολιασμού με αναμνηστική δόση που στοχεύει στη δημιουργία ενός τείχους προστασίας κατά του πέμπτου κύματος της επιδημίας.

Οι υγειονομικές αρχές επανέλαβαν την Παρασκευή ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη δόσεων εμβολίων.

Από τις 15 Ιανουαρίου, η αναμνηστική δόση θα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες ηλικίας 18 – 64 ετών προκειμένου να συνεχίσει να ισχύει το υγειονομικό τους πάσο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο εμβολιασμός πρέπει απαραίτητα να έχει γίνει πριν από αυτήν την ημερομηνία που αντιστοιχεί απλά στην έναρξη ισχύος του μηχανισμού: από τις 15 Ιανουαρίου, το υγειονομικό πάσο αυτών των ανθρώπων θα απενεργοποιηθεί εάν δεν έχουν κάνει την αναμνηστική τους δόση το πολύ 7 μήνες μετά την τελευταία δόση.