«Η Ελλάδα αλλάζει και μέσα σε δυόμισι χρόνια τεράστιες εταιρίες έχουν έλθει στην χώρα μας και φέρνουν επενδύσεις, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε περισσότερα καλά νέα στον τομέα των επενδύσεων», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το Σάββατο, μέσω διαδικτύου, στην τελετή έναρξης της 7ης έκθεσης καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας, Patras IQ, που πραγματοποιείται στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Όπως πρόσθεσε, «σε όλο αυτό το μεγάλο κομμάτι μιας Ελλάδας που αλλάζει και που η κάθε περιοχή διεκδικεί μεγάλες επενδύσεις, η Πάτρα, η οποία έχει Πανεπιστήμιο, γεωγραφική τοποθεσία, ερευνητικό κέντρο και ανθρώπους με μεγάλες δεξιότητες, μπορεί με την σειρά της να διεκδικήσει ένα μεγάλο μερίδιο». Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, «δραστηριοποιούνται ήδη στην Πάτρα και αντλούν ανθρώπινο δυναμικό, σημαντικές εταιρίες τεχνολογίας, start up και νεοφυείς επιχειρήσεις και ως εκ τούτου υπάρχει το υπόστρωμα για να μπορούμε κτίσουμε κάτι ακόμα μεγαλύτερο στην Πάτρα».

Διότι, όπως σημείωσε, «χωρίς ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορείς να περιμένεις μεγάλες επενδύσεις», προσθέτοντας ότι «μπορούμε να στοχεύσουμε όλοι μαζί, ώστε η επόμενη μεγάλη επένδυση στην χώρα στον τομέα υψηλής τεχνολογίας να γίνει στην Πάτρα και να αξιοποιήσουμε το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει».

«Στο πλαίσιο αυτό», συνέχισε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, «το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι στην διάθεση όλων των τοπικών φορέων και κυρίως του Πανεπιστημίου, του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας, ώστε να δούμε πως μπορούμε να θέσουμε σε εφαρμογή ένα πραγματικό σχέδιο που θα φέρει στην Πάτρα θέσεις εργασίας και θα την θέσει στο επίκεντρο, όπως πραγματικά μπορεί να είναι και όπως διεκδικούν να πράξουν και άλλες πόλεις της χώρας».

«Η Πάτρα», σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «έχει μεγάλο πλεονέκτημα και η έκθεση καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας, Patras IQ, είναι ένας σημαντικός θεσμός που προσθέτει σε αυτό ακριβώς το πλεονέκτημα» και συμπλήρωσε: «Αυτά τα οποία παρουσιάζονται, δημιουργούν την πραγματική εικόνα μια ζωντανής πόλης που επικροτεί την έρευνα και πάνω σε αυτή την Πάτρα, της ζωτικότητας και της έρευνας είμαι πολύ πρόθυμος να εργαστούμε όλοι μαζί ώστε να κάνουμε στην Πάτρα την διαφορά».

«Είναι σημαντικό το γεγονός», ανέφερε στην συνέχεια ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ότι «έχετε και εσείς το ίδιο όραμα και άξιους ανθρώπους να σας εκπροσωπούν, ειδικά αυτή την περίοδο που έχουμε στην διάθεσή μας ευρωπαϊκούς πόρους που ποτέ δεν είχαμε στο παρελθόν». Παράλληλα, σημείωσε ότι «πλέον όλες οι μεγάλες εταιρίες διεκδικούν, βλέπουν και μελετούν την Ελλάδα και σε αυτό το σημείο πρέπει να πω ότι έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο και ο πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος έχει διαφημίσει την Πάτρα και τις αμερικάνικες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο ερευνητικό κέντρο».

«Ως εκ τούτου», πρόσθεσε, «έχουμε μπροστά μας μία εξαιρετική ευκαιρία για να κτίσουμε και να κάνουμε πράγματα και ως κυβέρνηση να κάνουμε την μεγάλη διαφορά στην Πάτρα». Κλείνοντας την ομιλία του ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι «πρόσφατα ψηφίσαμε το νομοσχέδιο για τους τεχνοβλαστούς, ακριβώς για να κάνουμε εύκολη την διασύνδεση των ερευνητικών κέντρων με την αγορά και πλέον έχουμε τα φορολογικά και τα θεσμικά κίνητρα, τα χρήματα, αλλά και το ενδιαφέρον των εταιριών».