Πάνω από 70%  έχουν φτάσει οι πρό - κρατήσεις στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων και των γύρω χωριών για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή σε όλο αυτό, όλα δείχνουν ότι η πληρότητα θα αγγίξει μέσα στο επόμενο διάστημα το 100%.

Ο κόσμος διψάει για να ταξιδέψει και να περάσει κάπου όμορφα τις γιορτές, έστω και για λίγες μέρες, μακριά από το σπίτι του, ξεφεύγοντας έτσι από την καθημερινότητα, αλλά και από το όλο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Οι επαγγελματίες του ξενοδοχειακού τομέα , αλλά και γενικότερα η αγορά των Καλαβρύτων, παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις μέρες των γιορτών, τονίζοντας ότι το ενδιαφέρον του κόσμου είναι όψιμο, όμως, από την άλλη υπάρχει και ο κορωνοϊός που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου της ένωσης ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνου Δαφαλιά, που τονίζει: «Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο, αυτό είναι δεδομένο. Όμως από εκεί και πέρα δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι για κάτι εφόσον βρισκόμαστε σε συνθήκες πανδημίες.

Πιστεύω ότι όλα θα κριθούν την τελευταία στιγμή αφού η πανδημία έχει εξαφανίσει τον προγραμματισμό από τον τομέα του τουρισμού. Αν όλα πάνε καλά αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε μια αρκετά υψηλή πληρότητα και να ζήσουμε γιορτές σαν και αυτές πριν από την πανδημία».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την περασμένη χρονιά λόγω του lockdown και της απαγόρευσης των μετακινήσεων η αγορά των Καλαβρύτων έμεινε κλειστή την εορταστική περίοδο, όπως και όλο τον χειμώνα και αυτό ήταν ένα χτύπημα από το οποίο ακόμα δεν έχει συνέλθει.

Ένα παρόμοιο χτύπημα για τις ερχόμενες γιορτές η τοπική αγορά των Καλαβρύτων δεν θα μπορέσει να το αντέξει.


Μεγάλη η ζήτηση στην βραχυχρόνια μίσθωση

Πάντως, από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά όλα τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στα Καλάβρυτα και στα γύρω χωριά είναι ανοικτά, ενώ η προσέλευση των επισκεπτών τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, το διάστημα αυτό που έχει μεσολαβήσει πριν τις γιορτές ήταν αρκετά μεγάλη.

Τέλος θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ακόμα μεγαλύτερη είναι η ζήτηση των καταλυμάτων στα Καλάβρυτα στις αντίστοιχες ηλεκτρονικές πλατφόρμες της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Εκεί, η πληρότητα των καταλυμάτων για τις μέρες των Χριστουγέννων έχει φτάσει ήδη το 90% και με δυσκολία μπορεί κανείς πλέον να βρει διαθέσιμο χώρο για να κλείσει.