Συστατικά

1 φλιτζάνι φακές
1 φλιτζάνι κόκκινα φασόλια
2 ντομάτες, καλά καθαρισμένες
2 γλυκοπατάτες, καλά καθαρισμένες
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1/2 πιπεριά κόκκινη
1 κουτ. του γλυκού κύμινο
1 κουτ. του γλυκού ταμπάσκο
1 κουτ. του γλυκού πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, ζεσταίνεις το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτεις το καρότο σε φέτες, την πιπεριά σε κύβους και αλάτι και τα σοτάρεις για πέντε λεπτά.
Προσθέτεις τα μπαχαρικά, τις κομμένες γλυκοπατάτες, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις φακές, τα φασόλια και 250 ml νερό και αλατοπιπερώνεις. Χαμηλώνεις τη φωτιά και μαγειρεύεις για 20 λεπτά.
Μπορείς να σερβίρεις με γιαούρτι ή φυτικό τυρί και φρέσκο κόλιανδρο.

Πηγή: tlife.gr