Ένας γυναικολόγος από τη Μαλαισία υποστηρίζει πως έφτιαξε το πρώτο unisex προφυλακτικό, που παρουσιάζεται ως «το μοναδικό στον κόσμο, τρισδιάστατο κολλώδες "φραγματικό" προφυλακτικό».

Ο John Tang Ing Ching - που εμπνεύστηκε το καινοτόμο προϊόν - δημιούργησε μια startup με την επωνυμία Wondaleaf που παράγει και το ομώνυμο προφυλακτικό, ενώ είναι μέλος της Twin Catalyst που ασχολείται με την έρευνα και τη δημιουργία νέων ιατρικών συσκευών.

Όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα της Wondaleaf, το unisex προφυλακτικό κατασκευάζεται από διαπνέουσα μεμβράνη πολυουρεθάνης, «υλικό που κάνει το προϊόν ισχυρό, ασταθές, εξαιρετικά λεπτό και αδιάβροχο».

Σημειώνεται πως η πολυουρεθάνη ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των πλαστικών, ενώ χρησιμοποιείται, μετεαξύ άλλων, στη δημιουργία ειδικών καλουπιών ως μονωτικό υλικό, αλλά και στη δημιουργία... επίπλων και μηχανημάτων.

Πώς λειτουργεί το unisex προφυλακτικό

Σύμφωνα με τον Ching, το προφυλακτικό που επινόησε είναι κατάλληλο και για τα δύο φύλα, καθώς «η κολλώδης ουσία εναποτίθεται στο πέος ή τον κόλπο και καλύπτει την παρακείμενη περιοχή, για επιπλέον προστασία».

«Η κολλώδης ουσία υπάρχει στη μια μεριά του προφυλακτικού, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την ανάποδη και από τα δύο φύλα», σημειώνει χαρακτηριστικά.